Crna kronika

TREBALA SVJEDOČITI JADRANKA KOSOR

Odgođeno suđenje u slučaju Planinska, Sanader se žalio na želučane tegobe

Ročište u slučaju Planinska, na kojem je danas trebala svjedočiti Jadranka Kosor, odgođeno je za 4. prosinca, zbog zdravstvenih tegoba Ive Sanadera...

Jadranka Kosor na sudu   FOTO:Marko Lukunic/PIXSELL
Piše: Media Servis

[10:25]
Provooptuženi se požalio na želučane tegobe, zbog kojih, kako je rekao, noćas nije spavao te mu je na preporuku zdravstvenog liječnika određen pregled u zatvorskoj bolnici.

Obrana je odbila da se rasprava održi u njegovoj odsutnosti zbog važnosti svjedoka.

Dodajmo da je USKOK odustao od svjedoka Jagode Premužić, bivše tajnice u Vladi.


[07:28]
U nastavku suđenja za aferu Planinska trebala bi svjedočiti bivša premijerka Jadranka Kosor…

Kosor, tada u poziciji potpredsjednice Vlade predsjedala je zatvorenim djelom sjednice Vlade na kojoj je potvrđena odluka o kupnji Fiolićeve zgrade u Planinskoj ulici za potrebe Ministarstva regionalnog razvoja. Kao bivši član Sanaderove Vlade trebala bi odgovoriti na pitanje je li ta odluka donesena pod pritiskom tadašnjeg premijera.

Svoj iskaz danas bi trebala dati i bivša tajnica u Banskim dvorima Jagoda Premužić. Jučer je svjedočio sudski vještak Mate Bitanga koji je izradio procjenu nekretnine u Planinskoj. Istaknuo je da mu je osumnjičeni Mladen Mlinarević rekao da Fiolićevu zgradu procijeni što je prije moguće i na što veću cijenu koja se može braniti. Zgradu je procijenio na oko 61 milijun kuna, no požalio se da su nedostajali neki važni dokumenti.

"Ta procjena je napravljena maksimalno što se moglo obraniti pravilima struke, a da nije tražena i da sam imao svu dokumentaciju onda bi ta procjena bila sasvim drugačija", rekao je Mlinarević.