Crna kronika

HGK U RASULU

Darko Petričević smijenjen s funkcije v.d. predsjednika HGK nakon nepunih sat vremena!

Nadana Vidoševića preuzeo je USKOK, a danas bi trebao biti ispitan. I dalje se pretražuju njegove nekretnine i poslovni prostori, a šef HGK noć je proveo u jedinici za zadržavanja. Istodobno jutros je održana sjednica Upravnog i Nadzornog odbora HGK na kojoj je imenovan v.d. predsjednika. U nepunih sat vremena, odluka je povučena...

Novinari su otkrili da se protiv njega vodi kazneni postupak zbog neisplaćenih plaća radnicima   FOTO:Borna Filic/PIXSELL
Piše: Media Servis / N.R. / Republika.eu

Izvanredni sastanci Upravnog i Nadzornog odbora HGK i odmah odluka o zamjeni za Vidoševića. Pred novinare je stao Darko Petričević, novi v.d. predsjednika HGK.

"Slušajte, teško je sada govoriti o tome koliko sam iznenađen, dosta naravno! Nije to jednostavno ni slušati ni čitati, sve to i ja sam stvarno time iznenađen", izjavio je Petričević iznenađen razvojem događaja oko Nadana Vidoševića i izvijestio da je odluka kako se bivši šef HGK privremeno udaljuje s funkcije.

Tko će obavljati njegovu funkciju?, upitali su novinari, a on odgovorio "Darko Petričević". No, nije bio u pravu, jer nakon što su mediji otkrili da se protiv Petričevića vodi kazneni postupak zbog neisplate plaće, on je ekspresno smijenjen s te pozicije.

Stoga je novi sastanak Upravnog i Nadzornog odbora zakazan za poslijepodne.

Istodobno, Nadan Vidošević noć je proveo u jedinici za zadržavanje, a i dalje se češljaju njegove nekretnine te poslovni prostori. Jutros ga je preuzeo USKOK gdje bi Vidošević danas trebao biti ispitan zbog sumnje da se udružio u skupinu koja je iz Komore izvukla više od 32 milijuna kuna.