Crna kronika

U HGK GA MIJENJA DARKO PETRIČEVIĆ

Nadan Vidošević privremeno udaljen s dužnosti

Nadzorni odbor Hrvatske gospodarske komore se sastao kako bi isplanirao korake za ono što slijedi u trenucima dok se protiv predsjednika Nadana Vidoševića vodi istraga, a za početak su odlučili da će vršitelj dužnosti predsjednika HGK-a biti Darko Petričević.

Nadan Vidošević-privođenje   FOTO:Dalibor Urukalovic/PIXSELL
Piše: Republika.eu / Politikaplus

Za vršitelja dužnosti predsjednika HGK imenovan je Darko Petričević, koji je novinarima izjavio da će na toj dužnostiu ovom 'tranzicijskom razdoblju' biti zadužen za provedbu svih radnji koje su predviđene da bi HGK normalno funkcionirala. 'Skupština HGK mora se održati u iduća dva dana, znači 15. studenoga, a na njoj će se odobriti danas donesene odluke Upravnog odbora', rekao je Petričević koji je rekao da je na današnjoj sjednici Nadzornog i Upravnog odbora sve prošlo u redu i da je sve odrađeno profesionalno.

Inače, idući će se tjedan Upravni odbor ponovno sastati kako bi se pripremili kriteriji za biranje novog predsjednika HGK na novoj skupštini, a datum održavanja tek će se odrediti.

Kad je riječ o Nadanu Vidoševiću, on je noć proveo u jedinici za zadržavanja, a danas bi trebao biti ispitan.


Kako doznaje portal Politikaplus Nadan Vidošević je privremeno udaljen s dužnosti - poručio je Nadzorni odbor.

Spomenuli su da će izvanredna skupština biti u petak 15. studenoga, gdje će donijeti dodatne odluke. Također, nije bilo nikakvih povišenih tonova, atmosfera je bila poprilično komorna, što je potvrdio i Darko Petričević.

- Sve skupa nas je ovo iznenadilo jer nije lako slušati takve optužbe - kazao je Petričević.

U međuvremenu, protiv Nadana Vidoševića istraga i dalje traje jednakim intenzitetom, otkrivena je velika zbirka umjetnina, vrijednosti koja se procjenjuje i do 12 milijuna kuna. A sve na račun Komore!

- U razdoblju od 2005. do 2009. Komora je kupila 330 slika iako je već raspolagala velikim brojem umjetničkih slika. Koncem 2004. imala je ukupno 460 umjetničkih slika čija je vrijednost evidentirana u poslovnim knjigama u iznosu 4,8 milijuna kuna, a ukupna vrijednost 790 slika je nešto viša od 12 milijuna kuna - stoji u izvješću Državne revizije.

USKORO OPŠIRNIJE.