Crna kronika

5 SATI SE IŽIVLJAVALI

Htjela je na taksi, ali su je odvukli i silovali od 23 sata do 4 ujutro?

Iako se u Zadru govori da se žrtva i silovatelji poznaju otprije s obzirom na to da su i silovatelji većinom srednjoškolci, Večernji list navodi kako tu činjenicu nitko nije potvrdio.

Nocni klub Hitch Bar pred kojim su navodno petorica mladica napala 18-godisnju djevojku i silovali ju   FOTO:Filip Brala/PIXSELL
Piše: Republika.eu / V. list / J. list

Maloljetnica koja je seksualno zlostavljana na jednoj zadarskoj plaži silovatelje navodno, kako navodi Večernji, ipak nije dobro poznavala. To tvrdi policijski izvor koji ističe da u nedjelju ujutro, kada je došla s majkom prijaviti silovanje, nije znala imena svih mladića. Slučaj je dobio dodatnu dimenziju kada je policija mladiće osumnjičila za spolni odnos bez pristanka, a ne za silovanje. 

Silovali je pet sati

Prema jednoj verziji, kako ističe Večernjak, maloljetnica nije obilazila lokale, već je bila zajedno s napadačima na zabavi. Navodno joj je već tamo pozlilo te je htjela kući taksijem. No, krenula je s mladićima koji su je navodno bacili u grmlje na plaži i silovali od 23 do 4 sata ujutro. Unatoč zapomaganju, nitko joj nije pomogao. Prema drugoj verziji, navodno je i opljačkana.

Dezorijentirana žrtva

"Vodite me doma mami! Pomozite, hoću kući! Molim vas pomozite mi! Šta me gledate tako?“ - vikala je 17-godišnja maturantica, inače kćer hrvatskog pomorca. Njezine povike začula je prolaznica koja je pokušavala na sve moguće načine izvući iz nje informaciju tko je ona, što joj se dogodilo i da ju uvjeri, zapravo, kako bi trebalo pozvati policiju. Policija je nakon obavljenog razgovora u prisustvu majke u nedjelju u 8 sati ujutro poslala djevojku na liječnički pregled koji je pokazao da je došlo do više spolnih odnosa, a ono čega se djevojka sjećala je da je bila 'metom' tek dvojice mladića, navodi Jutarnji list.

Čuvši da su joj se nad kćeri seksualno iživljavala petorica u dobi od 16 do 22 godine, bila je kap koja je prelila čašu.

Njezina majka završila je na psihijatriji. Od dana silovanja u njihovoj kući vlada tuga, šok i muk. Ponavljaju kao po špranci: 'Mi smo jake. Ne može nas to slomiti. Dignut ćemo glavu gore i idemo dalje ponosno!'