Požeško-slavonska

POLITIČKA NEKULTURA U KUTJEVU

Gradonačelnik na polaganje vijenaca nije pozvao predsjednicu Gradskog vijeća. Poveo potpredsjednika i pročelnika!

Povodom blagdana Svih svetih na groblju Sv.Marka u Kutjevu, u ime grada Kutjeva i Gradskog vijeća, svečano su položeni vijenci i zapaljene svijeće za sve poginule hrvatske branitelje i civilne žrtve Domovinskog rata.

Gradonačelnik Nikolić na polaganje vijenaca pozvao je samo potpredsjednika vijeća i preočelnika   FOTO:Facebook
Piše: Republika.eu

Vijence su položili gradonačelnik Ivica Nikolić, potpredsjednik Gradskog vijeća Kruno Petrović i Tomislav Posedi, pročelnik Jedinstvenog upravnog odjela grada. 

Iako je svijetu politike praksa da na takve manifestacije budu pozvani svi vijećnici predstavničkog tijela, a prije svega njegov čelni čovjek, predsjednik, ovog puta u Kutjevu to nije bio slučaj jer, prema navodima predsjednice kutjevačkog Gradskog vijeća Josipe Miličević, gradonačelnik Nikolić nije, osim gore navedenog dvojca, pozvao nikog drugog.

"Nažalost, kao predsjednica Gradskog vijeća nisam obaviještena niti pozvana, a nisu pozvani ni ostali članovi Gradskog vijeća. To je još jedan u nizu postupaka koji su odraz političke nekulture, bahatosti i neuvažavanja od strane gradonačelnika. Gradonačelnik očito zaboravlja da su članovi Gradskog vijeća izabrani voljom građana Kutjeva, pa svojim postupcima pokazuje da ne uvažava ni svoje sugrađane", poručila je putem svog facebook profila Josipa Miličević i dodala kako je ovaj potez još jedan u nizu postupaka koji su odraz političke nekulture, bahatosti i neuvažavanja od strane gradonačelnika.