Reagiranja i isprike

REAGIRANJA

Reagiranje Ivice Vrkića

Ivan Vrkić demantira tekst objavljen na portalu Republika.eu 7. listopada 2013. godine pod naslovom „Vrkić, koji izbjegava suradnju s Glasom Slavonije, „natjerao“ je „Glas“ da seli svoje sjedište u druge općine ili gradove Slavonije i Baranje!?“

Ivica Vrkić   FOTO:Glas Slavonije
Piše: Reagiranje Ivice Vrkića

„Držim da je objavljivanjem spomenutog teksta Vaš portal prešao granice slobode izvješćivanja o društvenim događajima i povrijedio pravo na zaštitu ugleda, dobrog glasa, časti, dostojanstva, privatnosti i drugh prava osobnosti od laži, kleveta i uvreda.

Objavljeni tekst ne opravdava naslov koji tvrdi da izbjegavam suradnju i tjeram tvrtku na selidbu iz Osijeka jer se u samom članku može pročitati, da je u strukturi ukupnih godišnjih prihoda Glasa Slavonije Grad Osijek sudjelovao sa zanemarivih 2 – 2,5 % prihoda od oglašavanja te da Uprava privatnog dioničkog društva koje je vlasnik ove tiskovine o tome nema namjeru javno polemizirati.

Autor članka nadalje sugerira, da bi bilo poželjno tijekom mog mandata preseliti sjedište trgovačkih društava iz Grada Osijeka na područja drugih jedinica lokalne samouprave, čime bi izravno u proračun tih jedinica samo Glas Slavonije d.d. uplaćivao na ime poreza i doprinosa preko 100.000 eura iz redovnog poslovanja.  Nepotpisani autor nadalje tvrdi:  …cijenu za to „političko“ iživljavanje „pomahnitalog starca“ i njegovih suradnika koji su podlegli tzv. „mafijaškim pritiscima“, plaćat će ni krivi ni dužni, samo građani Grada Osijeka. Premda ovaj tekst donosi niz kontradikcija, koristim priliku kako bih poručio građanima da ih ne trebaju uznemiravati kataklizmička predviđanja ostrašćenog anonimca.

Nazivati me pomahnitalim starcem i povezivati s mafijaškim miljeom, može samo onaj koji je izgubio nedavno održane lokalne izbore pa je u svojoj povrijeđenosti spreman kroz duže vrijeme iznositi grube neistine na Vašem portalu.