Virovitičko-podravska

VIROVITICA

Terenska nastava Visoke škole za menadžment u turizmu i informatici

Provedbom terenske nastave u cilju upoznavanja studenata s turističkim resursima s mogućnosti njihove valorizacije, započela je Visoka škola za menadžment u turizmu i informatici u Virovitici.

Piše: Republika.eu / Glas Slavonije

Prva u nizu održana je iz kolegija Cikloturizam u okviru koje su studenti 2. godine smjera Menadžment ruralnog turizma imali biciklijadu na dionici Pitomača – Križnica. Terenska nastava organizirana je od Odjela za turizam, a u suradnji s Općinom Pitomača, koja je osigurala bicikle. Studente su na terensku nastavu vodili nositeljica kolegija Irena Bosnić te asistent Dejan Tubić.

Održana je i nastava iz kolegija Ekoturizam te Gastronomija i enologija, u okviru koje su studenti 3. godine smjera Menadžment ruralnog turizma boravili u Informativno-edukativnom centru Noskovačka Dubrava. Ravnateljica Javne ustanove za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima Virovitičko-podravske županije Tatjana Arnold Sabo upoznala je studente sa Zaštićenim dijelovima prirode u županiji. Predavač Visoke škole Rikard Bakan održao je predavanja o temi Povijesni razvoj ekoturizma u svijetu i Hrvatskoj, Trendovi razvoja ekoturizma te Zaštita okoliša i održivi razvoj. Provedeno je i niz vježbi o temi Tehnološki postupci prigotovljavanja namirnica, vrste zajutraka, postavljanje postave stola te prigotovljavanje jela kontinentalne kuhinje. Obiđena je poučna staza „Drava u zagrljaju“ uz stručno vodstvo Tatjane Arnold Sabo te radionica o temi Važnost interpretacije okoliša u ekoturizmu pod vodstvom asistenta Visoke škole u Virovitici Božidara Jakovića

IZVOR: Glas Slavonije