Moda & ljepota

DO USPJEHA KREATIVNOŠĆU

Njezine narukvice oduševile su cijeli svijet

Kada imamo viška slobodnog vremena možemo biti beskorisni, samo sjediti i ispijati kave... No Katarina između svog učenja odlučila je biti kreativna i izrađivati šarene narukvice. Danas njezine narukvice s leptirima nosi cijeli svijet.

Narukvice poznate pod imenom Borbolete   FOTO:24sata.hr
Piše: Republika.eu / Dnevnik.hr

Katarina Radnić dio je tima koji je osmislio popularne Borbolete koje se nose u cijelom svijetu. Njezine ogrlice i narukvice potaknule su luksuzni dućan nakita na poziv za suradnju - i tako su nastale srećonoše.

Velikog utjecaja je imala i društvena mreža Facebook na kojoj je Katarina postavila slike svojih radova, a tim ju je odmah prepoznao i pozvao na razgovor. "Oni su iznijeli svoje ideje, ja sam malo razmislila o tome, kako bi to sve izgledalo, da radimo te male narukvice čiji bi zaštitni znak bio leptir", kazala je Katarina.

Prepoznatljive narukvice u kratkom su roku lansirane iz Zagreba na ulice Milana i Cipra, a uskoro kreće i prodaja u Londonu i Parizu. Od perli i poludragog kamenja u njezinim rukama nastaje niz šarenih rukotovorina. Prodani primjerci Borboleta broje se u tisućama.

"Kada vidim na poznatim licima poput Severine da nose moje narukvice još uvijek nemogu vjerovati, a kamoli kada razmišljam o tome da netko u Cipru ili Londonu šeta moje šarene ljubimice sa leptirima", naglašava Katarina.

Iako zaljubljena u nakit, Katarina je diplomirana pravnica. Ponekad je imala dana kada je do 02,00h izrađivala nakit, a u 08,00h imala raspravu, no sve kako bi njezin nakit stigao u pravo vrijeme na odredište. 

Njezin idući korak je pravosudni ispit, a u kreativnim pauzama između učenja sigurno će nastati još mnogi originalni komadi nakita.

Izvor: Dnevnik.hr