Društvo

SVAKODNEVNI RAST PORTALA

Nakon samo 7 mjeseci rada Republiku.eu prati 10 000 fanova. Najčitanije: crna kronika, afere "Portanova koalicije" i Ivice Vrkića, uhićenje Biloša, NK Osijek...

Portal Republika.eu s radom je započeo 10. ožujka 2013. godine i od tada bilježi svakodnevni rast čitatelja, ali i fanova na društvenim mrežema, pa se tako broj obožavatelja na službenom facebooku popeo na 10 000.

U 7 mjeseci rada putem facebooka Republiku prati 10 000 fanova   FOTO:Republika.eu
Piše: Republika.eu

Od samog osnivanja portala mnogi su pokušavali spriječiti i zaustaviti rad na ovom projektu, no 7 mjeseci poslije pokazuje se kako je portal Republika.eu preživio sva podmetanja i postao prihvaćen od strane sve većeg broja čitatelja.

Danom puštanja u rad krenuli smo i sa tzv. offline kampanjom po Slavoniji i Baranje, no naši jumbo plakati i city lightovi ubrzo su postali meta određenih grupacija koje su portal smatrali prijetnjom u svom (političkom) radu. Vrlo brzo nakon napada na plakate dogodio se i hakerski napad na stranicu, no zahvaljujući našoj komunikaciji s Googleom napad je brzo otklonjen.

Ovakvi napadi nas nisu iznenadili i obeshrabrili već dapače dali su nam dodatan motiv za rad, a to su prepoznali i brojni čitatelji. To potvrđuju i statistika koja pokazuje koninuirani rast svaki mjesec, ali i već spomenuti facebook profil na kojemu smo dobili i 10 000. obožavatelja.

Prilikom pokretanja projekta bili smo svjesni "poplave" novih portala od kojih većina odustane s radom nakon svega nekoliko mjeseci, no mi sa sigurnošću možemo reći kako je već nakon 7 mjeseci projekt Republika.eu zauzeo svoje zasluženo mjesto među lokalnim, ali i nacionalnim Internet portalima.

U suradnji s Media servisom i Pixsellom pravodobno i kvalitetno smo izvještavali o svim važnjim nacionalnim temama, dok smo lokalnu razinu pisali surađujući s  Glasom Slavonije i Slavonskom televizijom.

Pored toga naši novinari dosta su radili na istraživanju određenih tema koju su nakon objave u našem mediju dobile zasluženu pažnju u javnosti. Tako smo u suradnji sa STV-om objavili ekskluzivne snimke uhićenja osječkog tajkuna Željka Biloša, pisali o povezanosti čelnika Gradske uprave s kriminalnim miljeom, donosili ekskluzivne vijesti iz NK Osijeka.

No posebno smo ponosni na tekstove kojima smo odgovorne "prisilili" da mijenjaju već donesene odluke. Tako je nakon našeg teksta o aferi oko zapošljavanja u Centru za predškolski odgoj Osijek sporni natječaj za zapošljavanje 12 odgojiteljica poništen od strane gradonačelnika Vrkića.

Pisali smo i o političkom aktiviranju  novinara Gorana Flaudera i Drage Hedla koji su time očito kršili Kodeks novinarske časti. Nedugo nakon našeg teksta navedeni dvojac je podnio ostavke u Vrkićevom odboru za medije.

Također nakon našeg teksta o planu nasilnog smjenjivanja direktora TZ Osijek Saše Uranjeka članovi Turističkog vijeća ipak su odustali od ovakve, pokazalo se kasnije, nezakonite odluke.

Prema izvješćima najpopularnijeg i najpouzdanijeg statističkog alata Google analytics najčitanije teme su vezane uz crnu kroniku, lokalnu politiku, odnosno tzv. Portanova koaliciju i Ivicu Vrkića. Dosta čitanja bilježe i tekstovi o NK Osijeku, ali i Republika TV.

Donosimo vam 10 najčitanijih članaka do sada:

1. Mate Radeljić: Neke smo zaboravili u kampanji, a sada ćemo vam j…ti mater! Bojan Bodražić: Sve ćemo vas zgaziti i obrisati pod s vama!

2. [VIDEO] Prometna nesreća na južnoj osječkoj obilaznici

3. Pogledajte uhićenje vlasnika Osječke televizije Željka Biloša

4. Otvoreno pismo potpredsjedniku Sabora Tomislavu Čuljku: Kada ste završili srednju školu?

5. Gradonačelnik na daljinski iz Portanove

6. Osim uhićenog Prcka, Vrkićeva uzdanica u kampanji bio je i Zlatko Dernaj koji državi duguje 375.293,60 kuna

7. Nakon milanskog Intera, kadeti NK Osijek svladali i beogradski Partizan

8. Novinari Hedl i Flauder članstvom u Vrkićevom odboru za medije javno priznali da su politički opredijeljeni

9. U rujnu gay parada u Osijeku? 

10. "Ovo je najgori prekršaj na Marakani ikad"

Vama poštovani čitatelji zahvaljujemo na svakom otvorenom članku, lajku, dijeljenju ili komentaru. Također zahvaljujemo sve većem broju čitatelja koji nam šalju informacije o određenim događanjima, a koje su se u gotovo svim slučajevima pokazale točnima.
Nastavljamo još bolje, brže i točnije, jer tu smo zbog vas.

Uredništvo portala Republika.eu