Košarka

REPEŠA UOČI TEŠKOG GOSTOVANJA U ŠPANJOLSKOJ

"Bit će teško, ali sam optimist"

Nakon subotnje pobjede u Zadru u ABA ligi, košarkaši Cedevite preko Graza i Münchena otputovali su za Bilbao, gdje će u u 20.15 u 1. kolu skupine B Eurokupa gostovati kod Bilbao Basketa.

Jasmin Repeša   FOTO:Sanjin Strukic/PIXSELL
Piše: Media Servis
 "To nam je prvo gostovanje i odmah teško protiv Bilbaa, koji je izuzetno dobar klub i momčad. Znamo da nas čeka puna dvorana i domaćinska atmosfera s izuzetno iskusnom ekipom koja ima četiri vrlo iskusna Španjolca. Tu su Raul Lopez, Roger Grimau, Alex Mumbru i German Gabriel. Axel Hervelle je tu već nekoliko godina, a imaju i neke novake koji su potpisali. U momčadi je i Pilepić, koji je tu već drugu godinu. To je jedan odlično posložen tim s visokim ambicijama, koji je i finalist prošlogodišnjeg Eurokupa. Čeka nas teška utakmica. Međutim, optimist sam i idemo s idejom da Eurokup otvorimo pobjedom. Znam da će biti vrlo teško, no zaista ćemo dati sve od sebe da bude tako", rekao je trener Cedevite Jasmin Repeša.

U prethodnih pet sezona, ne računajući ovu, Bilbao u Eurokupu ili Euroligi nije nastupao samo u jednoj sezoni. Jednom su (sezona 2011/2012) Španjolci u Euroligi došli do četvrtfinala, jednom su u Eurokupu ispali u polufinali (sezona 2008/2009), jednom su završili kao treći (sezona 2009/2010), a prošle su sezone izgubili u finalu Eurokupa od Lokomotiv Kubana.

"Dobro znamo Bilbao i vidjeli smo kako su igrali na pripremama. Ono od čega trebamo krenuti je da je to jedan zaista domaćinski teren, da će biti nekih desetak tisuća ljudi u jednoj pravoj atmosferi i na to trebamo odgovoriti. Igramo protiv iskusne momčadi, koja je bitno starija od nas. Prema tome, taj intenzitet i energiju koju mi možemo stvoriti na terenu oni sigurno ne mogu i tu moramo tražiti prednost. Uz puno uvažavanja Grimaua, koji pomaže na playu, oni imaju samo Lopeza kao playa, kojemu je ipak 34-35 godina. On je sjajan igrač. Međutim, mislim da tu moramo napraviti jedan veliki pritisak. Imamo smjernice što trebamo raditi. Nadam se da ćemo ih ispoštovati jer je to potrebno da odigramo dobru utakmicu i da eventualno dođemo u priliku da dobijemo", poručio je Repeša.