Rukomet

"OVAKO VIŠE NE IDE!"

Težak poraz rukometašica Osijeka, Trešnjevka slavila s 21 pogotkom razlike!

Novi težak poraz doživjele su rukometašice Osijeka u Zrinjevcu. Iako se očekivala prva pobjeda u nadmetanju s Trešnjevkom, gošće iz Zagreba nanijele su Osječankama jedan od najtežih poraza posljednjih godina. Trešnjevka je slavila u Osijeku rezultatom 37:16.

Trešnjevka je slavila s 21 pogotkom razlike!   FOTO:STV
Piše: Republika.eu / N.R. / STV

Katastrofalna igra domaćih u narančastim majicama, i pobjeda Zagrepčanki, na način na koje je Osijek znao gubiti samo od najjačih hrvatski ekipa poput Podravke i Lokomotive.

No, nije ovo bila igra domaćih na prvoligaškoj razini i zasigurno rukometašice Osijeka ne pamte ovako slab nastup. Puno početničkih grešaka širom je otvorilo put iskusnijoj ekipi, koja je samo prihvatila poklone Osijeka i tako već nakon prvog dijela igre osigurala prvu pobjedu u prvenstvu. Na odmoru je bilo 16:6 za gošće, a da na vratima Osječanki nije bilo vrlo dobre najmlađe igračice Danice Delić koja je ukupno skupila 9 obrana, prednost je mogla biti i veća.

I u nastavku utakmice slična igra i još veća razlika za konačnih +21 za Trešnjevku. Četvrti poraz u nizu za uzbunu u klubu. Ne zbog rezultata, koliko zbog nepodnošljivo loše igre.

"Prvo moram krenuti od sebe, koja sam i prozvana da na treningu dajem sve od sebe a na utakimici ne. I tako je bilo, ne znam što se događa s nama, neobjašnjivo mi je to. Nismo to mi, i najviše mi je žao ove publike koja je došla u velikom broju", kaže Dora Lacković.

"Rješenja postoje, sigurno ćemo ih naći. Poduzeti ćemo nešto, ovako više ne ide! Najveći je problem u glavama igračica, to se mora promjeniti. Ne znam koliko bi promjena trenera donijela pozitivan šok, ali vidjet ćemo što kaže trener. No sigurno je da ovako dalje više neće ići", ljut je sportski direktor ŽRK Osijek Goran Crnov.

"Da li sve to meni treba, ja stvarno ne znam. Žao mi je što u gradu i oko kluba ima ljudi koji se naslađuju ovim rezultatima, ali da ja dolazim na treninge i utakmice u grču doista ne znam je li mi to potrebno, razmislit ću o ostavci  definitivno", rekao je nakon susreta trener ŽRK Osijek Krešimir Modrić.

Hoće li doći do promjene trenera na klupi Osječanki vidjet će se u sljedećim danima, no istina je da će sljedeći susret biti utakmica istine za Osječanke.

Možda i najvažniji dvoboj sezone, iako je riječ tek o 6. kolu, jer Osijek gostuje kod Vranjica, posljednjeplasirane ekipe u ligi koja je ubilježila svih 5 poraza do sada.

Snimku cijele utakmice možete pogledati od 21 i 30 u emisiji Sport report na Slavonskoj televiziji.