Rukomet

RUKOMETNA LIGA PRVAKA

CO Zagreb slavio u gostima kod St.Petersburga

Rukometaši CO Zagreba došli su do druge pobjede u ovogodišnjem izdanju Lige prvaka. S konačnih 35-24 hrvatski je prvak na gostovanju savladao momčad St. Petersburga.

Ilustracija   FOTO:Goran Stanzl/PIXSELL
Piše: Media Servis

"Dobili smo utakmicu koju smo jednostavno morali dobiti i koju smo računali da ćemo dobiti jer smo objektivno bolja ekipa od St. Petersburga", izjavio je nakon utakmice trener Zagreba Boris Dvoršek.

No, iako je konačnih 11 pogodaka prednosti uvjerljiv rezultat, nakon prvih 30 minuta utakmice nije izgledalo tako. Ruska momčad je na odmor otišla s prednošću 16-15, a Zagreb je pokazivao slabosti u igri, pogotovo u fazi obrane.

"Igrali smo cijelo vrijeme dobar napad i zahvaljujući tome rezultat je bio takav u prvom poluvremenu. Gubili smo jedan razlike, ali smo bili dobri u napadu. obrani smo bili malo mekani, predaleko smo stajali, nismo radili faulove, nismo se kretali agresivno kao što je bio dogovor. Drugo poluvrijeme smo igrali onako kako smo tražili cijelo vrijeme. Mi smo cijelo vrijeme tražili od igrača da igraju kao na treningu jer mi letimo na treningu. mi treniramo fenomenalno", izjavio je Dvoršek.

I igrači su svjesni toga da igrom iz prvih pola sata utakmice Zagreb ne može pobjeđivati ni objektivno slabije protivnike kao što su to Rusi.

"Kao da nas cijelo vrijeme prati taj neki glupi grč. Moram to tako nazvati, to je glupost. Sva sreća u drugom poluvremenu smo se stisli. U svlačionici smo se dogovorili da više nema zezancije i mislim da smo dobar posao napravili, ali tek u drugom poluvremenu", izjavio je Ante Kaleb.

Nakon prvih pola sata u svlačionici je bilo burno.

"Imali smo jedan žustri razgovor međusobno i mislim da će ovo sada prelomiti sezonu. Ovo poluvrijeme, ovaj razgovor u svlačionici, mislim da je to prelomnica, da smo napokon otvorili taj ventil, da je puklo, da smo napokon napravili taj jedan klik o kojem već duže vremena pričamo", rekao je Luka Stepančić.

Da bi ova pobjeda mogla donijeti dosta toga pozitivnog u nastavku sezone misli i trener Dvoršek.

"Čestitam svojim dečkima na odličnoj utakmici. Ovo je vrlo bitna pobjeda za nas. Idemo sada dalje i mislim da će nas ta pobjeda puno dići sada", zaključio je Dvoršek.