Moda & ljepota

PROBLEMATIČNA KOŽA LICA

Kako sakriti neugodne akne

Pojavu akne i to vrlo vidljive zasigurno ste doživjeli i to netom prije poslovne zabave ili prezentacije, rođendana vaše simpatije ili pak vjenčanja. Evo nekoliko proizvoda iz kućne radinosti kako ih ublažiti i prikriti.

Čišćenje lica   FOTO:ljepota.ba
Piše: Republika.eu / 24.sata.hr

Kada vam akna "ispliva na površinu" nemojte ju ni slučajno istiskivati, to će vas dovesti do ožiljka, natečenosti i crvenila. Uzmite kockicu leda i pritisnite ju na aknu i to ne duže od minute jer možete izazvati iritaciju kože. Led će smanjiti natečenost akne i učiniti ju manje vidljivu.

Što se tiče prikrivanja prištića, istiskivanje bi samo otežalo stavljanje tekućeg pudera i pudera u kamenu. Ostavite aknu kakva je, smanjite natečenost sa ledom i uzmite korektor i to u zelenoj boji, protrljajte ga kroz prste i stavite na aknu. Nakon toga nanesite na vaše lice tekući puder i to tako da ga na aknu stavite pažljivo sa četkicom, a oko akne utapkajte puder u kamenu kako bi ste izjednačili to područje sa ostatkom lica.

Kako bi prikrivanje prištića bilo najučinkovitije, koža lica mora biti savršeno čista. Najprije ga operite toplom vodom da bi se pore otvorile pa nanesite blago, neutralno sredstvo za čišćenje lica. Masirajte minutu i isperite hladnom vodom.

Make up čini čuda, pa tako i u ovom slučaju. Istaknite usne ili oči kako bi odvratili pozornost sa neugodne akne. Ako se akne nalaze na obrazima, nakon što ste stavili puder, na svoje obraze nemojte stavljati rumenilo.

Ponekad u prikrivanju prištića možete pretjerati, a akne vam mogu postati vidljivije. Uvijek prekrivajte sloj po sloj, nego da si priuštite skidanje viška pudera. Kako bi ujednačili svoje lice upotrijebite sušilo za kosu na umjerenoj temperaturi i propuhnite svoj gotov make up da se izjednači.

Kada niste u žurbi, posvetite se svom licu. Na akne triput na dan nanesite razrijeđeno ulje čajevca. Najprije ga isprobajte na manjoj površini da biste se uvjerili kako vam ne iritira kože. Pastu za zube, "česti isušivač" akni nemojte koristiti. Ona na vašem licu može izazvati alergijsku reakciju.

Izvor: 24sata.hr