Moda & ljepota

"CIJENA ČINI ČUDA"

Lanac modnih trgovina cipela CCC otvara trgovine u Hrvatskoj

Poljski lanac modnih trgovina cipela CCC ovih dana dolazi na hrvatsko tržište, te će do kraja godine otvoriti prve tri trgovine u Rijeci, Osijeku i Zaprešiću/Zagrebu. Hrvatska je 11. inozemno tržište za CCC koji zapošljava 7000 djelatnika.

Nova modna linija cipela   FOTO:Republika.eu
Piše: Republika.eu

„Hrvatska je za CCC posebno zanimljivo tržište jer se ovdje pridaje velika vrijednost kako modi tako i privlačnim cijenama. Oboje u velikoj mjeri nude kolekcije lanca CCC, zato puno očekujemo baš od naših hrvatskih filijala“, navodi g. Gerald Zimmermann, menadžer CCC Hrvatska i CCC Austria, prigodom ulaska na hrvatsko tržište. „Nakon otvaranja prve CCC-filijale površine 413 m² u Tower Centru u Rijeci 18. rujna, početkom listopada otvorit ćemo CCC-Shop površine 650 m² u Interspar Centru u Osijeku. U drugoj polovici listopada otvaramo trgovinu površine 670 m² u najvećem Shopping Centru Hrvatske, Westgate-u u Zaprešiću pored Zagreba, te ćemo u prvom krugu zaposliti 20-ak djelatnika“, pojašnjava Zimmermann

„Dosadašnje četiri lokacije u Austriji, gdje smo 17. srpnja ušli na tržište, pokazale su se kao puni pogodak, a dijelom su čak i daleko nadmašile očekivanja. Vrlo smo zadovoljni i u Sloveniji, gdje je CCC 21. kolovoza s prvim shopom u Velenju ušao na tržište, a 27. kolovoza je u Krškom otvorio drugu filijalu“, kaže Zimmermann.

„To potvrđuje našu poziciju kao obiteljske trgovine cipelama velike površine s izvanrednim odnosom između cijene i usluge te atraktivnost naših kolekcija od oko 4.000 CCC-modela ženskih, muških i dječjih cipela po sezoni“, govori g. Zimmermann. 

„Nimalo slučajno CCC znači ‚Cena Czyni Cuda‘ - na hrvatskom: ‚Cijena čini čuda‘. Naša jesenja/zimska kolekcija od kože za žene koju većim dijelom sami proizvodimo posebno iznenađuje naše kupce, kako zbog velikog izbora tako i zbog privlačnih cijena. Uz to, dolazi atraktivni novi koncept uređenja trgovina koji je uveo novi standard u trgovini cipela.“

CCC S.A. najveći je poljski proizvođač kožnih cipela i trgovac cipela sa sjedištem u poljskom gradu Polkowice (100 km udaljen od Wroclawa). Koncern od 2004. kotira na varšavskoj burzi i zapošljava više od 7 000 radnika. Osnovao ga je Dariusz Milek (42), glavni dioničar i glavni izvršni direktor (CEO) CCC-a. Krajem kolovoza 2013. CCC je držao više od 700 trgovina površine od 218.836 m² u 11 zemalja: Poljskoj, Češkoj, Mađarskoj, Slovačkoj, Austriji (od 17. srpnja 2013.) i u Sloveniji (od 21. kolovoza 2013.) kao vlastite filijale, a u Rumunjskoj, Rusiji, Latviji, Kazahstanu i Ukrajini s franšiznim partnerima. Za CCC je Hrvatska 12. tržište, a ove godine ući će i na tržišta Turske i Njemačke.

U drugom je kvartalu 2013. CCC ostvario sjajne rezultate i postigao EBIT od 73,069 milijuna zlota (cca. 18,27 milijuna €), što odgovara povećanju za 44,7 % u odnosu na isto razdoblje protekle godine. U prvom polugodištu 2013. promet koncerna iznosio je 637,6 milijuna zlota (cca. 151,81 milijuna €), što odgovara porastu prometa od 9,4 %. Promet u maloprodaji porastao je za 10,8 % na 611,5 milijuna zlota (oko 145,6 milijuna €).