Košarka

DRAŽEN ANZULOVIĆ OPTIMISTIČNO

"Košarkaši će biti najmanje srebrni"

Dražen Anzulović uvjeren je u sretni završetak naših košarkaša na Eurobasketu. Anzulović je svjestan da utakmica protiv Ukrajine od 17 i 45 nije samo puki prolazak među četiri najbolje reprezentacije starog kontinenta.

Hrvatska košarkaška reprezentacija   FOTO:Igor Kralj/PIXSELL
Piše: Media Servis

"To je šansa više generacija hrvatske košarke obzirom koliko čekamo borbu za medalje. Mislim da će Repeša biti miran i stabilan i da neće biti velikog naboja jer sama utakmica je veliki ulog za cijelu ekipu", istaknuo je Anzulović.

Iako je protivnik najslabiji od svih četvrtfinalista, nije bezazlen i sigurno da će biti velikih problema ako se utakmici ne pristupi maksimalno koncentrirano.

"Imaju to jedno zajedništvo i puno su iznenađenja napravili na ovom prvenstvu.. Ne smijemo se zavaravati da nas čeka lagana utakmica, respekt kao i za svakog drugog protivnika i onda bi naša kvaliteta ta koja će presuditi četvrtfinale."

Nije reprezentacija samo fenomenalni Bogdanović, tvrdi Anzulović..

"U svakoj utakmici uskoči neko drugi, uz konstantnog Bogdanovića koji ovo prvenstvo igra na najvišem nivou. Mislim da bi sve to trebalo dati jedno veselje i pobjedu za polufinale."

Na pitanje do kuda će otići Repešini izabranici, Anzulović je hrabro i samouvjereno ispalio.

"Mi ćemo osvojiti minimalno srebnu medalju", poručio je Anzulović i za kraj dodao.

"Otvorila se jedna prilika koju ne smijemo propustiti. Razlika u kvaliteti je velika, individualna kvaliteta naših i ukrajinskih igrača ne može se uopće uspoređivati. Ono što tjera na oprez je da je Ukrajina, po meni, fizički najbolje izgledala na ovom prvenstvu i samim time je energetska potrošnja bolje apsorbirana kod ukrajinskih igrača, nego što je sigurno kod naših", zaključio je Anzulović.