Vukovarsko-srijemska

BEZNAĐE NA ISTOKU HRVATSKE

U najistočnijoj hrvatskoj županiji bez posla gotovo 20 tisuća ljudi!

Statistički pokazatelji HZZ-a govore kako je u odnosu na srpanj ove godine nezaposlenost u Vukovarsko-srijemskoj županiji manja je za 0,9%, ali je čak 4,8% veća u odnosu na kolovoz prošle godine.

Božo Galić - vukovarsko-srijemski župan zasigurno ne može biti zadovoljan gospodarskom i socijalnom slikom svoje županije   FOTO:Goran Ferbezar/PIXSELL
Piše: Republika.eu

Na području, najistočnije hrvatske županije, Vukovarsko-srijemske županije je zadnji dan mjeseca kolovoza na evidenciji Zavoda za zapošljavanje bilo čak 19.877 nezaposlenih osoba, poražavajuće su to brojke Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.

Prema službenim podacima Zavoda, to je u odnosu na srpanj ove godine manje za 0,9 posto, ali u odnosu na kolovoz lani to je povećanje od 4,8 posto. Područni odjel HZZ-a Vukovar u istom razdoblju zabilježio je povećanje broja nezaposlenih, i to za 0,3 posto u odnosu na mjesec srpanj i 5,8 posto u odnosu na godinu dana ranije. Povećanje nezaposlenih bilježi se i u samome gradu Vukovaru. U odnosu na srpanj ove godine broj nezaposlenih porastao je za 1,6 posto, dok je u odnosu na kolovoz prošle godine broj nezaposlenih veći za 3,5 posto.