Košarka

DARIO ŠARIĆ OPTIMISTIČAN

Na terenu moramo pretočiti svu našu kvalitetu, onda možemo svakog dobiti

Dario Šarić najveća je nada naše košarke. 19-godišnji Šbenčanin napokon je to počeo i pokazivati. Protiv Čeha u posljednjoj utakmici prvog kruga Eurobasketa je bio među najboljima, a u presudnim trenucima, s dvije trice je prelomio utakmicu i Čehe poslao kući, a nas u drugi krug.

Dario Šarić   FOTO:Igor Kralj/PIXSELL
Piše: Media Servis

Kako gleda na dosadašnje nastupe Hrvatske i što očekuje od sutrašnje utakmice s Fincima, otkrio je u razgovoru za Media servis.

''Nakon te utakmice smo se morali skupiti i pokazati koliko vrijedimo. I svaka naša sljedeća utakmica bila nam je kao finale i na kraju smo odigrali odlične utakmice, a protiv Čeha smo pokazali da imamo karakter i nadamo se da ćemo tako ulaziti u svaku sljedeću utakmicu'', rekao je Šarić u razgovoru za Media servis.

Malo je trebalo da se navijači u Hrvatskoj ponovno 'zapale' za košarku. U Sloveniji ih je sve više i sve su glasniji. Nezgodan je jedino termin, naime igra se u 14 i 30.

''Očekujem od ljudi koji mogu doći, koji rade drugu smjenu ili nemaju što raditi, da dođu i da nam pomognu. Nadam se da će kao i dosad biti naš šesti igrač''.

Šarić je na početku turnira bio rezerviran, no u posljednjem dvoboju s Česima bio je jedan od najzaslužnijih za pobjedu.

''Moj zadatak je da ulaskom s klupe dam dodatnu energiju. Skok u napadu i obrani i da se 'potučem' sa svakim igračem na terenu. Sve više od toga što napravim je vrhunski ili dobro odrađen posao'', rekao je Šarić, kojem smo spomenuli da dugo jednom našem košarkaši nisu skandirali kao njemu.

''Lijepo to zvuči, ali nosi i određeni pritisak u svakoj sljedećoj utakmici. Nadam se da će mi to biti motiv da se što više trudim i pomognem suigračima tako da navijači budu zadovoljni'', poručio je Šarić i osvrnuo se na sutrašnji ogled s Finskom.

''Finska je dobra momčad, sastoji se od nekoliko igrača koji su igrali u dobrim klubovima. Dobri su vanjski igrači. Trebamo biti maksimalno fokusirani i ne dozvoliti im da igraju svoju igru. Postaviti svoj ritam i igru, jer smo na papiru kvalitetniji, samo to treba pretočiti i na teren. Onda možemo ne samo protiv Finske nego protiv svih''.

Za kraj osvrnuo se na i na termin utakmica koje se igraju u 14 i 30.

''Sigurno da je malo čudno, najviše možda i zbog navijača. No, dobro je što su sve utakmice u tom terminu pa imamo isti bioritam i to nam puno znači. Nadam se da će sve biti dobro i da će nam termin odgovarati sa svim pobjedama'', zaključio je Šarić.