Osječko-baranjska

OSIJEK ICT SREDIŠTE REGIJE

U listopadu okupljanje ICT stručnjaka

U listopadu je Osijek domaćin još jedne konferencije u ICT području. Upravo ovaj sektor je jedan od pokretača svakog gospodarstva te se Osijek polako profilira kao ICT središte regije.

Ilustracija   FOTO:Boris Scitar/PIXSELL
Piše: Republika.eu / ICT Business

Od 11. do 13. listopada, Osijek očekuje konferencija "The Geek Gathering". Ona će se održati u prostoru nekadašnje tvrtke "Litokarton" u samom središtu Osijeka u ulici Hrvatske Republike.

Konferencija je namijenjena programerima profesionalcima i onima koji će to postati, dizajnerima i UX specijalistima, arhitektima IT sustava, IT/product/strategy managerima, sistem administratorima i stručnjacima za sigurnost IT sustava. Trodnevnim druženjem vodit će vas domaći i međunarodni stručnjaci iz područja razvoja web i mobilnih aplikacija, a moći ćete doznati sve o novitetima u razvoju i primjeni tehnologija kao što su: Javascript, HTML5, CSS, SQL i noSQL, Big Data, Cloud, cross-platformski mobilni alati, "Internet of things".

Sukladno razvoju reputacije Osijeka u informatičko središte regije ovo će, vjerujemo, biti tek početak još bogatije ponude raznih sadržaja za specijaliste. Ujedno, bit će to i dobra prigoda svima iz Hrvatske i susjednih zemalja da dođu u Osijek i provjere što se to događa u tom gradu, a o čemu toliko pišu mediji u posljednjih godinu dana.

Više informacija potražite na http://thegeekgathering.org/.

IZVOR: ICT Business