Virovitičko-podravska

UPISNA JE KVOTA 40 POLAZNIKA

Otvara se studij drvne tehnologije u Virovitici

Virovitičko-podravska županija od ove godine ponovno može imati stručni studij drvne tehnologije, koji do 20. rujna upisuje studente za akademsku godinu 2013./2014. Donesena je odluka da studenti ne plaćaju participaciju, a otvorena je mogućnost upisa preko online sustava (www.postani-student.hr).

Otvara se dislocirani studij drvne tehnologije Šumarskog fakulteta Zagreb u Virovitici   FOTO:Davor Puklavec/PIXSELL
Piše: Republika.eu / GS

Upisna kvota za dislocirani stručni studij u Virovitici je 40 studenata, a taj je broj i uvjet da bi se studij otvorio. Ako se upiše manje od 40 polaznika, studij se neće otvarati. Oni koji su srednje obrazovanje završili prije 2010. godine mogu kandidirati za upis na studij i bez polaganja državne mature, no moraju se upisati u online sustav (sami se upisuju) i potrebnu dokumentaciju dostaviti Agenciji za znanost i visoko obrazovanje do 10. rujna 2013.

Stručni studij drvne tehnologije, koji se kao dislocirani studij Šumarskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu izvodio u Virovitici, održao je u travnju 2011. godine svečanu promociju 23 stručna prvostupnika, koja su stručni studij drvne tehnologije u Virovitici završila kao prva generacija, te su neki od njih nastavili studirati u Zagrebu. 

"Stručni studij razvijen je na temelju 60-godišnje tradicije studija drvne tehnologije na Šumarskome fakultetu Sveučilišta u Zagrebu te anketa i konzultacija s predstavnicima drvne industrije. Studij ima suvremeni nastavni program", istaknuo je Tomislav Tolušić, župan virovitičko-podravski.

Traje tri godine, šest semestara, ukupno iznosi 180 ECTS bodova. Strukturu studija čini 20 obveznih predmeta, četiri izborna predmeta, stručna praksa i završni rad. Sa završetkom studija stječe se akademski naziv stručnog prvostupnika inženjera drvne tehnologije. Studentima se omogućuje nastavak obrazovanja na diplomskim studijima Šumarskog fakulteta u Zagrebu, Drvnotehnološkog odsjeka. U skladu s “Bolonjom”, prvostupnici dobivaju svjedodžbe i dopunske isprave (diploma supplement) sukladne europskim ispravama na hrvatskom i engleskom jeziku.

Sve informacije i detalji o stručnom studiju drvne tehnologije - dislociranom studiju u Virovitici mogu se dobiti na internetskoj stranici Šumarskog fakulteta u Zagrebu (http://www.sumfak.unizg.hr/).

IZVOR: Glas Slavonije