Osječko-baranjska

VELIKA POSJEĆENOST

Rujanski Sajam antikviteta i prodaje udžbenika u Tvrđi

Završetak sezone godišnjih odmora, početak školske godine i ugodna temperatura zraka učinili su rujanski Sajam antikviteta u osječkoj Tvrđi iznimno posjećenim.

Ilustracija   FOTO:Marko Mrkonjić/PIXSELL
Piše: Republika.eu / STV

Miljenku Ladiću, kolekcionaru iz Varaždina nije problem jednom mjesečno doći u Osijek i postaviti svoj štand. Interesa ima, ali ne i novca, kaže Miljenko, koji je na štandu ovoga puta ponudio stare ručne satove, staklo, porculan, posrebrene predmete, uglavnom iz razdoblja secesije. Ja prodajem stvari za dušu, a ljudi trebaju novac za režije, školu, hranu, zimnicu, priča Miljenko, objašnjavajući prodaju koja bi mogla biti bolja. On je prodaju antikviteta shvatio ozbiljno i o svakom predmetu na svom štandu može ispričati posebnu priču. 

A odmah uz Sajam antikviteta održao se još jedan – onaj na kojemu se moglo kupiti ili razmijeniti udžbenike i radne bilježnice. Mnogi su tek prvoga tjedna u novoj školskoj godini doznali što im točno treba, ili ipak ne, pa je ovo bila prava prilika nabaviti ono što nedostaje, ili prodati ono što neće trebati. 

Kako se moglo vidjeti, još ima zainteresiranih za novu dozu znanja!