Vukovarsko-srijemska

TIJEKOM VINKOVAČKIH JESENI

Akcija upozorenja na opasnosti koje prijete tijekom igre uz prugu

Tijekom Vinkovačkih jeseni na štandu društva 'Naša djeca Grada Vinkovaca' na Trgu bana Josipa Šokčevića svakodnevno od 19.00 do 22.00 sata prodavat će se humanitarni bonovi te dijeliti brošure HŽ Infrastrukture pod nazivom 'Opasnosti od strujnog udara uz prugu', čime se želi upoznati javnost s opasnostima koje prijete tijekom igre na željezničkome području.

Ilustracija   FOTO:Duško Marušić/PIXSELL
Piše: Media Servis

Iz HŽ Infrastrukture su izvijestili da će se sutra u 13 sati, u šatoru na Trgu Vinkovačkih jeseni, nakon nastupa dječjih folklornih skupina, održati humanitarni koncert mladih bendova iz Osijeka (Plan B) i Vinkovaca (Revolution) te nastup Magic Dode, a u utorak će na sva pitanja zainteresiranih odgovarati Ivan Rihtarić iz Elektrotehničkog infrastrukturnog podsustava HŽ Infrastrukture.

Od početka ove godine na vinkovačkome željezničkom kolodvoru, pored kojeg se nalazi igralište, tri dječaka stradala su od strujnog udara zbog nesmotrenosti tijekom penjanja po vagonima. Prvi dječak je preminuo nekoliko dana nakon nesreće, dok su druga dva dječaka zadobila teške opekline.

Na inicijativu dopredsjednika Dječjeg gradskog vijeća Grada Vinkovaca Almira Zoletića i njegovih prijatelja te članova Kluba mladih kreativaca društva 'Naša djeca Grada Vinkovaca', pokrenuta je humanitarna akcija prikupljanja sredstava potrebnih za podmirenje troškova dugotrajnog i skupocjenog liječenja (koje ne pokriva HZZO) njihova prijatelja, 15-godišnjeg Josipa Pajtlera, dječaka koji je stradao posljednji.