Osječko-baranjska

VRHUNSKI OPREMLJENA ŠKOLA U DRENJU

U školu vrijednu 12 milijuna kuna polazi samo šest prvašića

Na tehničkom pregledu utvrđeni su sitni nedostaci, koji će vrlo brzo biti uklonjeni

Sa sportskom dvoranom škola obuhvaća 2.250 metara četvornih   FOTO:Glas Slavonije
Piše: Republika.eu / GS

Nakon pune dvije godine izbivanja te pohađanja predmetne nastave u školi u Gorjanima učenici Osnovne škole Drenje, smještene u istoimenom općinskom središtu, za nekoliko bi se dana trebali useliti u jednu od najbolje opremljenih škola u Osječko-baranjskoj županiji, u čiju je većim dijelom dogradnju a manjim dijelom adaptaciju uloženo više od 12 milijuna kuna! Škola je tehnički pregled imala u ponedjeljak, no, prema riječima njezina ravnatelja Darka Čote, utvrđeni su sitni nedostaci, koji će biti uklonjeni u vrlo kratkom roku, te će se školarci u novi, kako ga je prigodom obilaska u svibnju ove godine nazvao župan osječko-baranjski Vladimir Šišljagić, kompleks useliti, nadaju se, već za tjedan dana. Zanimljivo je da će u “ganc nove” školske klupe sjesti i šest prvašića, kojih je na cijelom području koje pokriva škola 30.

"Škola ima ukupno 265 učenika, no moram napomenuti da u Drenje u više razrede dolaze i djeca iz naselja Pridvorje, Mandićevac, Slatinik Drenjski, Kućanci, Preslatinci, Paljevine, Bračevci, Potnjani te djeca s Borovika. U svim spomenutim selima, osim u Preslatincima i Boroviku, imamo područne škole od prvog do četvrtog razreda, ukupno njih sedam. Nažalost, svake nam godine broj učenika opada za njih desetak. Raduje me što će djeca doći u novu školsku zgradu, koja je uistinu vrhunski opremljena. Imamo dvoranu, sportske terene te svu potrebnu opremu za nastavu", ističe ravnatelj Čota i dodaje da se sa sportskom dvoranom nova škola raširila na čak 2.250 metara četvornih.

Novosagrađenu školsku zgradu zajedno sa županom u svibnju je razgledala i naša ekipa. Iznenadila nas je prostranost, uređenost, usklađenost boja. Zanimljivo je da su za učenike pripremljeni ormarići za osobne stvari, a bez riječi je ostavila i učionica informatike, već tada opremljena vrhunskom informatičkom opremom. Sportski su tereni osvijetljeni, a dvorana spremna za nastavu tjelesne i zdravstvene kulture. Načelnik općine Drenje Slavko Dešić također ne krije zadovoljstvo vrhunski opremljenom novom obrazovnom ustanovom. 

"Sve je odlično osmišljeno, usklađeno, vrhunsko. Nažalost, na svakom popisu stanovništva imamo oko 300 stanovnika manje. Nadam se da će se taj trend promijeniti", kaže načelnik Dešić

IZVOR: Glas Slavonije