Virovitičko-podravska

RED VITEZOVA RUŽICE GRADA

Srednjovjekovni Viteški turnir na Jankovcu

U Park-šumi Jankovac danas i sutra (7. i 8. rujna) održat će se srednjovjekovni viteški turnir u organizaciji Reda vitezova Ružice grada Orahovica u suradnji s Turističkom zajednicom i Općinom Čačinci, PP Papuk, Šumarijom Čačinci i Općinom Velika.

Piše: Republika.eu / GS

Tijekom dvodnevne manifestacije posjetitelji će moći vidjeti oživljavanje povijesti srednjega vijeka, a glavna je poveznica srednjovjekovna utvrda Klak, koja se nalazi nadomak Jankovca. 

"Brojne udruge sudjelovat će na manifestaciji sa svojim viteškim taborom, predstavama, ali i u natjecateljskim disciplinama srednjovjekovnog mačevanja, streličarstva i ostalog. Posebno atraktivna bit će noćna opsada grada, gađanje vatrenim strijelama i vatrenim kuglama i noćna borba vitezova za utvrdu Klak, koja će se održati u subotu", kaže predsjednik Reda vitezova Ružice grada Vlado Grgić. Naglasio je da je viteški turnir na Jankovacu novi korak u očuvanja povijesti toga dijela Slavonije, a da će se tradicionalni turnir za ruku kneginje Ružice i ove godine održati u Ružičinom gradu.

"S obzirom na ograničen broj parkirnih mjesta na Jankovcu, organizatori su osigurali besplatan prijevoz autobusima za posjetitelje koji dolaze iz smjera Slatinskog Drenovca, odnosno iz smjera Velike. Sva osobna vozila iz smjera Slatinskog Drenovca ostavljat će se na uređenom i čuvanom parkiralištu u središtu mjesta, a vozila iz smjera Velike (Požege) kod Spomenika braniteljima, koji se nalazi na prijevoju između Velike i Jankovca. S navedenih lokacija svakih pola sata, a po potrebi i ranije, bit će organiziran besplatan prijevoz do Jankovca. Cijena je ulaznice deset kuna za odrasle i pet za djecu. Mogu se kupiti na infopultovima odakle kreću autobusi na Jankovac", kaže Ana Štefičar, direktorica TZ-ova ureda Općine Čačinci.

IZVOR: Glas Slavonije