Zabava

"TKO ĆE GA ZNATI"

S Marijanom Batinić u novi kviz (ne)znanja

Sudjelovali ste već u kvizovima ili ne, ali o tome intenzivno razmišljate, pruža vam se jedinstvena prilika od 2. rujna na ekranima RTL-a s voditeljicom Marijanom Batinić.

Marijana Batinić   FOTO:Borna Filic/PIXSELL
Piše: Republika.eu / Net.hr

Ako ste ikad imali priliku sudjelovati u kvizu svjesni ste činjenice da se morate pouzdati u svoje znanje, no u ovom novom RTL-ovom kvizu kojeg će voditi prekrasna Marijana Batinić morat ćete se pouzdati i u tuđe znanje, odnosno neznanje. Još jedna zanimljivost kviza pod nazivom „Tko će ga znati“ je ta što se neće prikazivati u studiju televizijske kuće već na ulicama gradova Lijepe Naše.

Pravila su jednostavna – Marijana Batinić mora pronaći natjecatelja kviza, no natjecatelji ne smiju odgovoriti na postavljeno pitanje, već pronaći osobu koja će odgovoriti umjesto njih. Situacija se dodatno zapliće jer ponekad osoba koju je natjecatelj pronašao mora dati pogrešan odgovor, kako bi natjecatelj mogao nastaviti sudjelovanje na novoj razini kviza. Na prvo postavljeno pitanje natjecatelj mora pronaći osobu koja zna odgovor, no na drugo pitanje onu koja ne zna odgovor. 

Dalje, treća osoba mora znati ispravan odgovor dok četvrta mora pružiti pogrešan jer samo tako natjecatelj osvaja novčanu nagradu. No, natjecatelj ima mogućnost - uzeti novac nakon četiri pitanja ili se boriti za veću nagradu na petom pitanju te izabrati, naći osobu koja zna ili ne zna odgovor na pitanje. No, problem je što natjecatelj prije odluke ne zna koje pitanje će voditeljica postaviti!

Zanimljivost leži u činjenici da natjecatelj može osvojiti jackpot, a ne mora znati niti jedan odgovor na postavljeno pitanje ili ih može znati sve, a otići kući – praznih džepova.

Prema licenci izraelskog formata Smart face, autora Odeda Menashea, tj. formatu produkcijske kuće Dori Media Group, nastao je doista neobičan kviz koji se pokazao kao pravi hit u preko 30 zemalja u svijetu – Velika Britanija, Francuska, Poljska, Norveška, Rusija i izrastao u zaseban format sa 110 epizoda.

„Tko će ga znati“od 2.rujna možete pratiti na RTL televiziji od ponedjeljka do petka u terminu od 19,10h.