Moda & ljepota

GEISHA TRETMAN

Što smo sve spremni učiniti za ljepotu

Luksuzni japanski kozmetički salon u New Yorku već oko pet godina svojim klijentima nudi tretman čišćenja lica koji bi većina ljudi smatrala uznemirujućim. No, naravno kad je ljepota u pitanju, granice ne postoje stoga i ne čudi što i on ima svoje poklonike.

Ilustracija   FOTO:chime.in
Piše: Republika.eu / Elitedaily.com

Naime, riječ je o tradicionalnom japanskom tretmanu, poznatom kao Geisha tretman čišćenja lica, koji uključuje izmet azijskog slavuja i rižine mekinje.

Tretman započinje parom kako bi se otvorile pore i koža postala meka. Zatim se izmet miješa sa rižinim mekinjama i pomoću četkice nanosi na lice te potom utrljava rukama. Nakon 5 minuta uklanja se s pjenom za čišćenje lica, a zadnji korak je maska od zelenog čaja. Koristi se isključivo izmet azijskog slavuja jer oni jedu samo sjemenke zbog kojih i proizvode prirodne enzime koji su srce ovog tretmana. 

Kozmetička dermatologinja, dr. Michelle Green, kaže kako ovaj tretman svakako ima nekakav učinak pomlađivanja, no ipak ne misli da je drugačiji od onog koji se postiže primjerice maskom od marelice koju možete kupiti u drogeriji.

Za ovaj tretman koji navodno održava lice mekim i glatkim zbog enzima koje sadrže ptičje fekalije, muškarci i žene, željeći očuvati mladost i ljepotu plaćaju oko 1000 kuna. 

Izvor: elitedaily.com