Politika

NADZOR TRGOVAČKIH CENTARA

Milijuni kuna nepravilnosti u velikim lancima

U emisiji ''Nulta točka'' na HRT-u, ministar Slavko Linić je izjavio da su provedene kontrole u velikim trgovačkim lancima te da su otkrivene nepravilnosti u milijunskim iznosima, no da centri nisu zatvoreni.

Ministar Slavko Linić   FOTO:Goran Stanzl/PIXSELL
Piše: Republika.eu / Tportal

Veliki trgovački centri poput Konzuma, Bille i Kauflanda nisu zatvoreni zbog zbog udjela tih nepravilnosti, u milijunima kuna, u ukupnom prometu predmetnih subjekata.

Gostovanje ministra Linića u HRT-ovoj emisiji će zasigurno izazvati brojne reakcije, prvenstveno vlasnika ugostiteljskih objekata koji su zbog nekoliko desetaka kuna viška u blagajnama morali staviti ključ u bravu na pet dana i pritom platiti visoke novčane kazne.

Ipak, Ministar Linić je dodao da je u slučaju velikih trgovačkih lanaca bilo sankcija, ali nije precizirao kolike su kazne bile niti kome su one uručene.

''Carina je već bila u Konzumu, Billi, Kauflandu. Svega je bilo. I sankcija. Svašta se našlo. Pronašli smo nedostatke, ali ih nismo zatvorili zato što nije bilo potrebno. Nije zatvoren nijedan jer gledamo težinu prekršaja koji se otkrije i stavlja se u odnos na promet koji imaju'', izjavio je Linić, dodajući da je otvoren ured za velike porezne obveznike te da tek slijedi ''cirkus'' kada se prikupe svi podaci nadzora. 

IZVOR: Tportal