Politika

NAROD PROTIV PRIVATIZACIJE

Građani se ne slažu s Vladinim odlukama

Hendal Market je za HRT proveo anketu u kojoj je tražena ocjena rada Vlade, ali i mišljenje o privatizaciji uspješnih državnih poduzeća.

Ilustracija   FOTO:Patrik Macek/PIXSELL
Piše: Republika.eu / HRT

U nastavku se nalaze rezultati ankete koju je za HTV proveo Hendal Market Research na uzorku od 600 ispitanika:

Ocjenjujući rad Vlade na ljestvici od 1 do 5, čak 20,6% ispitanika Vladi je dalo nezadovoljavajuću ocjenu (1), njih još više, 33%, dalo je prolaznu ocjenu dovoljan (2). Gotovo isto toliko ispitanika misli da Vlada radi dobro (3), 7,2% vrlo dobro (4), a samo 1,6% ispitanih građana misli da Vlada zaslužuje najvišu ocjenu (5).

Iako za Banske dvore uopće nema spora o privatizaciji Hrvatske poštanske banke i Croatia osiguranja, većina građana ne slaže se s takvim odlukama.

Privatizaciju HPB-a ne podupire gotovo 79,7% građana dok je za njih 12,5% to prihvatljivo rješenje. Građani nisu oduševljeni ni s privatizacijom naše najveće osiguravateljske tvrtke. Njih nešto više od 80% ne podupire privatizaciju, a samo 11% slaže se s tom odlukom.

Državni proračun trebao bi podebljati i novac od monetizacije autocesta. Iako Vlada pokušava građane uvjeravati u ispravnost takve odluke, većina ne misli tako. Njih 70,4% uopće ili uglavnom ne podupire monetizaciju dok njih nešto više od 19% misli da autoceste trebaju u koncesiju.

IZVOR: HRT