Politika

VJEROVALI ILI NE

Ružu Tomašić optužili za antihrvatstvo

Tjednik Novosti je optužio Ružu Tomašić za antihrvatstvo. Dakle, srpski tjednik optužuje čelnicu pravaške stranke za antihrvatsko ponašanje.

Ruža Tomašić   FOTO:Patrik Macek/PIXSELL
Piše: Republika.eu / Dnevno.hr

Tjednik Srba u Hrvatskoj, Novosti,  u posljednjem se broju žestoko obračunao s predsjednicom HSP-a dr. Ante Starčević, Ružom Tomašić. U tekstu pod naslovom 'Kraj hrvatske bajke' šeficu AS pravaša, prozivaju zbog antihrvatskog ponašanja! Zamjeraju joj što se u Europskom parlamentu priklonila konzervativnoj grupi zastupnika koji su bili protiv rezolucije kojom se SAD osuđuje zbog prisluškivanj.Tomašić je, prema pisanju srpskog tjednika, već na prvom glasovanju u EU parlamentu glasala protiv hrvatskih interesa.

''Ja nikada ne bih digla ruku na svoju zemlju, zemlju koja me rodila. Ja sam odgovorna hrvatskom narodu, a i od njih bi bilo jako lijepo i pošteno kada bi se ponašali korektno prema onima koji financiraju njihove novine'', izjavila je Ruža Tomašić za dnevno.hr te dodala kako bi voljela znati u kojoj to državi, u parlamentu sjedi onaj tko se protiv nje borio.

Što se tiče glasovanja protiv Rezolucije zbog koje je u tjedniku Novosti prozivaju za antihrvatstvo, Tomašić je objasnila kako nije mogla dići ruku za nešto za što ne postoje konkretni i čvrsti dokazi.

IZVOR: Dnevno.hr