Ostalo

HAK

Pojačan promet turista

Posljednji srpanjski vikend protječe u znaku pojačanog prometa na cestama, na pojedinim naplatnim kućicama čeka se u kolonama...

Gužve   FOTO:Borna Filic/PIXSELL
Piše: Media Servis

Uz prave ljetne temperature, velik broj turista i ovaj se vikend kreće prema brojnim mjestima na hrvatskoj obali pa je promet pojačan. Točne informacije rekao nam je Andrej Prosoli iz HAK-a.

"Vrlo je gust promet na većini cesta u smjeru mora i unutrašnjosti, kolone su na autocesti A1 pred naplatom Lučko u smjeru Zagreba više od 10 kilometara, na zagrebačkoj obilaznici od Jankomira prema Lučkom oko šest, a od Buzina oko dva kilometra. Na autocesti A2 od naplate Zaprešić prema Jankomiru oko tri kilometra, prema graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija u Istri oko dva kilometra. Kolone su i zastoji povremeno na autocesti A1 između Zagreba i Bosiljeva, na Krčkom mostu i duž Jadranske magistrale, pa vozače molimo za strpljenje i upozoravamo na oprez. Savjetujemo vozače da za izlazak s autoceste A1 prema Zagreba koriste naplatu Demerje, gdje je plaćanje moguće ENC uređajem i karticama. Na graničnim prijelazima pojačan je ulazak osobnih vozila, na Metkoviću se čeka oko sat vremena, a za Mali Prolog oko 30 minuta. Na izlazu Bajakovu je kolona oko tri kilometra, za Staru Gradišku i Karasović čeka se oko pola sata", istaknuo je Prosoli.

Pojačan je promet i u trajektnim lukama s Krka prema Cresu i iz Zadra te Splita prema srednjo-dalmatinskim otocima kaže nam Ante Mrvica iz splitske trajektne luke i napominje da je više onih koji dolaze nego onih koji se vraćaju.

"Ovaj vikend bi, moja je procjena, da će preko trajektne luke u Splitu proći od 30.000 do 35.000 putnika u oba smjera i ovo će zasigurno biti najjači vikend od početka ove turističke sezone. Što se tiče polovidbe, vrijeme je povoljno i nema nikakvih ogarničenja. Temperatura za one koji nisu u Splitu, evo baš gledam na monitoru, na moru je 33 stupnja, tako da je stvarno vruće i baš pravo ljetno vrijeme i za sada nije bilo potrebe za uvođenjem dodatnih putovanja", rekao nam je Mrvica.