Crna kronika

NA FARMI KOD OSIJEKA

Pronašli tromblonsku minu i streljivo

Na farmi za stoku 'Lovas' djelatnici Osječko-baranjske policije pronašli su jednu trenutnu tromblonsku minu, dok su djeca, jučer u Dalju, u ulici Petra Kovčalija Pere u napuštenoj kući pronašla spremnik za automatsku pušku sa streljivom, izvijestili su iz policije... Na mjesto pronalaska tromblonske mine izašao je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu koji ju je izuzeo.

Ilustracija   FOTO:Ivica Galovic/PIXSELL
Piše: Media Servis
Prema Zakonu o oružju, oružje se može predati uvijek, a protiv osobe koja ga dragovoljno predaje neće se pokretati kazneni niti prekršajni postupak, naglasili su iz policije.
 
Pozivaju sve građane koji još u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje ili eksplozivna sredstva da ga bez straha od sankcija prijave policiji, neka ga ne odlažu u kanale, polja i slično. Naglašavaju da se oružja i eksplozivna sredstva ne donose u policijske postaje, kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja, već da se o predaji obavijesti policija na broj 192 ili osobno, u najbližoj policijskoj postaji.
 
Policija će poslati stručne i osposobljene policijske službenike u civilu, koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način.