Politika

[VIDEO] PROMJENA STATUTA

Predsjedništvo HDSSB-a stavilo mandate na raspolaganje i sazvalo izvanredni izborni Sabor stranke!

Na svim parlamentarnim i lokalnim izborima od 2007. do danas, rejting HDSSB-a samo je rastao. Od 3 saborska zastupnika 2007., trenutačno imaju sedam, a porastao je i broj čelnika lokalne samouprave sa 8 od prije 4 godine na današnjih 20. Kako bi i daljnje djelovanje stranke bilo što uspješnije, čelnici HDSSB-a najavili su i izmjene Statuta te izvanredni Sabor stranke, a u skladu s tim i demokratizacijom stranke i svi su članovi predsjedništva HDSSB-a danas stavili svoje mandate na raspolaganje.

Piše: Republika.eu / STV

Činjenica je da je Hrvatska u dubokoj, političkoj, društvenoj i gospodarskoj krizi, a s obzirom na te činjenice te da je od prvoga srpnja postala članica EU, predsjednik stranke HDSSB-a Vladimir Šišljagić ustvrdio je kako je potrebno mijenjati i korigirati programske smjernice i načine političkog djelovanja.

Izvanredni izborni Sabor stranke najavljen je za 23. studenog ove godine. Posljednji je održan u listopadu 2010., a na ovogodišnjem će se razmotriti unutarnje ustrojstvo stranke koja sada broji oko 37 tisuća članova. Ovaj se, kako kaže Šišljagić, saziva da bi "omogućili daljnje kvalitetno djelovanje stranke i ovdje na političkoj sceni Hrvatske, i na političkoj sceni Europske unije."

"Naravno da to podrazumijeva i izmjene Statuta stranke, sve u svrhu i ka cilju daljnje demokratizacije unutar stranke", naglasio je.

A kako bi to i pokazali, članovi predsjedništva su stavili svoje mandate na raspolaganje. No, HDSSB i dalje djeluje sa svim svojim obavezama i odgovornostima članova Predsjedništva i drugih tijela do najavljenog izvanrednog izbornog Sabora stranke.

"Ja vjerujem da će javnost stavljanje mandata na raspolaganje prepoznati kao jedan demokratski čin  a da bih izbjegao špekulacije najavljujem kako ću se kandidirati za predsjednika HDSSB-a", naglasio je Šišljagić

Stranačka tijela treba otvoriti kvalitetnim mladim ljudima kojih imamo u svih 5 slavonskobaranjskih županija, dodaje Šišljagić, a odluka o stavljanju mandata članova Predsjedništva stranke na raspolaganje, bila je jednoglasna.