Politika

DEZORJENTIRANOST MINISTRA LINIĆA

Tomašić prozvala Linića za skandalozne izjave

Zastupnica u Europskom parlamentu i predsjednica HSP dr. Ante Starčević Ruža Tomašić istupe ministra financija Slavka Linića, u kojima, kako kaže, mimo svih demokratskih principa napada suca zagrebačkog Trgovačkog suda Mislava Kolakušića, smatra skandaloznima i štetnima po Hrvatsku...

Ruža Tomašić   FOTO:Patrik Macek/PIXSELL
Piše: Media Servis

U priopćenju je naglasila kako Linić nema nikakvo pravo na ovakav se način osvrtati na rad pravosuđa niti je to u domeni njegovog posla.

"Nažalost, ponašanjem dotičnog ministra još uvijek dominiraju maniri iz prošlog sustava te on očekuje da pravosuđe, ali i privatni kapital, 'plešu' kako su on i aktualna vlada to zamislili.

Dezorijentiranost ministra Linića i aktualne vlade u prostoru i vremenu ozbiljno šteti ugledu Republike Hrvatske, a ovaj posljednji udar na nezavisnost pravosuđa kao jednog od stupova modernog demokratskog društva produbit će krizu u državi i podebljati šanse da se do kraja ove godine doista nađemo pod političkim i ekonomskim sankcijama od strane Europske unije.

Mi u Hrvatskoj stranci prava dr. Ante Starčević (HSP AS) u potpunosti podržavamo domaće pravosudne organe i najoštrije osuđujemo miješanje politike u njihov rad", stoji u priopćenju Ruže Tomašić.