Politika

JOVANOVIĆ NAJAVIO

Zdravstveni odgoj na jesen ponovo u školama

"Zdravstveni odgoj u rujnu je ponovno u školama", rekao je ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović zadovoljan javnom raspravom koja je održana 12. srpnja.

Ministar Željko Jovanović   FOTO:Robert Anić/PIXSELL
Piše: Media Servis

"I javna rasprava i recenzije i brojna mišljenja koja smo dobili od učeničkih vijeća, nastavnih vijeća i roditelja pokazuju da je sadržaj kurikuluma zdravstvenog odgoja dobar, primjeren djeci, da osigurava usvajanje informacija koje omogućuju kvalitetniji, zdraviji i bolji život svim generacijama učenika, da se na temelju ovako zdravstvenog odgoja se jača razgovor i komunikacija djece s roditeljima pa na taj način jača i obiteljski odgoj", rekao je Jovanović.

Upravo ovakvi rezultati jasan su pokazatelj da se od Zdravstvenog odgoja ne treba odustati, kaže Jovanović.

"Iz toga razloga jasno je da ćemo do kraja ovog mjeseca pripremiti sve potrebne odluke kako bi, u skladu s procedurom koju je tražio Ustavni sud, zdravstveni odgoj opet krenuo u sve škole 2. rujna naredne školske godine", kaže Jovanović.

Drugi veliki projekt ministra Jovanovića, sportske inspekcije, rezultate svog rada pokazat će tek za mjesec dana. Kao što je i najavljeno, Jovanovićevi ljudi prošli tjedan posjetili HOO, Dinamo, a u petak i Kuću nogometa. Inspektori će 'pročešljati' dokumentaciju i provjeriti je li sve rađeno po zakonu.

"Sportske inspekcije rade svoj posao, rade vrlo kvalitetno. Trenutno su u Hrvatskom nogometnom savezu i Hrvatskom olimpijskom odboru. To je posao koji se ne može odraditi preko noći. Potrebno je otprilike mjesec dana da se kvalitetno analizira sva dokumentacija u, na primjer, ova dva velika sportska objekta. Vjerujem da će rad sportske inspekcije vrlo brzo dati rezultate kako kroz prevenciju, tako i kroz represivne mjere koje će biti potrebne gdje god se krši Zakon o sportu", naglasio je Jovanović.

Inače, Zakon o sportskoj inspekciji donesen je prije godinu dana, a ona je počela s radom u ožujku ove godine. Odluke viših državnih inspektora stupaju na snagu odmah pri izricanju, a pravni lijek je tužba Upravnom sudu.