Gospodarstvo

REFORME MOŽDA NEĆE BITI DOVOLJNE

Svjetska banka o održivosti HŽ-a

Svjetska banka izradila je i predstavila Izvješće o politikama željezničkog sektora u Hrvatskoj, s preporukama o jačanju i ubrzavanju reformi hrvatskog željezničkog sustava.

Hongjoo Hahm   FOTO:Robert Anic/PIXSELL
Piše: Media Servis

U izvješću se navodi kako reforme možda neće biti dovoljne da bi hrvatska željeznička poduzeća preživjela i rasla na tržištu EU, dok za dio željezničke mreže ne postoji tržišna potražnja da bi ostao otvoren kažu u Svjetskoj banci. Hrvatsku se hrabri mogućnostima članstva u EU i ulozi u 'vrata' prema Srednjoj i Južnoj Europi, kroz razvoj sustava koji bi povezao luke, željeznicu i drugu prometnu infrastrukturu. Ministar prometa Siniša Hajdaš-Dončić ponovio je da HŽ Cargo čeka privatizacija, Infrastrukturu privatizacija svega što nije profitabilno, modernizacija dva pravca od Rijeke do Botova te između Srbije i Slovenije. Hrvatski udio u modernizaciji namaknuo bi eventualnom monetizacijom

"Ja kažem da. Tu postoji 0,60 lipa koje ćemo mi na taj način barem polovicu tog iznosa prebaciti u HŽ infrastrukturu. To je jedini način da sustav željezničke infrastrukture bude održiv. Ja govorim o iznosu između 0,20-0,30 lipa, što je ako prevedemo u današnje cijene iznos od oko 700 milijuna kuna. Taj iznos je dostatan za dio modernizacije i vlastite kontribucije bilo kroz kohezijski ili fonda za regionalni razvoj. HŽ Putnički će imati pravo na desetogodišnji javni ugovor s državom i javni ugovor s jedinicama lokalne uprave i samouprave, gdje će one linije koje su nerentabilne, a takvih ima dosta, bit će u mogućnosti da dobije legalnu potporu bilo od države, općine, grada ili županije. Isto tako HŽ putnički već sada zna da neke linije neće moći voziti vlakovima, nego će zamjeniti autobusnim prijevozom jel je efikasnije i jače", rekao je Hajdaš Dončić.

Do kraja restukturiranja 2016/2017 broj zaposlenih trebao bi biti 10 tisuća, dok će ostali posao naći u privatiziranim tvrtkama kaže ministar.