Politika

BIVŠI PREMIJERI KOD MILANOVIĆA

Uz ručak prokomentirali stanje u koje su nas svi zajedno doveli

Šest bivših premijera odazvalo se pozivu Zorana Milanovića da uz zajednički ručak prokomentiraju stanje u koje su nas svi zajedno doveli.

Bivši premijeri kod Zorana Milanovića   FOTO:Robert Anić/PIXSELL
Piše: Media Servis

Neki od njih iznijeli su i svoja očekivanja uoči sastanka. Nikica Valentić odgovorio je i na pitanje o radu Vlade.

"Moj stav je jasan - politički konsenzus, ekonomski program koji je realan, ljudi koji će ga provesti i podrška javnosti. To je nekoliko elemenata da bi se uspjelo", kaže Valentić.

Ručku se odazvao i bivši premijer i predsjednik Stipe Mesić.

"Ovo je jedno prijateljsko druženje, ali čim smo bili na ovakvoj funkciji, svi imamo neka svoja iskustva, a malo i sjećanja pa ćemo malo o tome razgovarati", rekao je Mesić.

Milanovićeva prethodnica, nekoć šefica HDZ-a, a danas izbačena neovisna zastupnica Jadranka Kosor nada se da će se razgovarati i o današnjim odlukama Vlade.

"Mislim da tema konsenzus neće biti na dnevnom redu, ali aktualne političke teme i izlazak iz krize, rješavanje teške gospodarske situacije sigurno da. Sigurno da svatko od nas ima tu nešto reći s obzirom na svoje iskustvo, ali bez ikakve namjere, barem što se mene tiče, da savjetujem premijeru. On treba znati slušati i čuti. To je bitno", izjavila je Kosor.

Dodajmo da se Kosoričin prethodnik Ivo Sanader nije pojavio, zbog općepoznatih pravosudnih razloga, dok Hrvoje Šarinić nije mogao doći zbog bolesti.