Crna kronika

ODGODA ROČIŠTA

Planinska se odgađa do jeseni

Odvjetnici Ive Sanadera zatražili su i dobili odgodu ročišta u slučaju Planinska do jeseni. Do kraja ovoga tjedna naime moraju napisati žalbu na presudu za slučaje Hypo i INA - MOL...

Jadranka Sloković i Ivo Sanader   FOTO:Daniel Kasap/PIXSELL
Piše: Media Servis

Sanaderovi odvjetnici sudu su pojasnili su da je Hypo - INA MOL, u kojem je Sanader nepravomoćno osuđen na deset godina zatvora, složen predmet, a imaju 15 dana za napisati žalbu. Obrazloženje su primili 5. srpnja. Zbog toga se, rekli su, ne mogu kvalitetno pripremati za raspravu u aferi Planinska. Suđenje se stoga nastavlja najesen.

Sanaderova odvjetnica Jadranka Sloković prošli je tjedan potvrdila Media servisu da će do kraja ovog tjedna napisati žalbu.

"Radi se o ovako, prilično čudnom objašnjenju i neke ključne činjenice po mom mišljenju nisu objašnjene u toj presudi. Bez obzira što se formalno radi o vrlo dugoj presudi - gotovo 200 strana obrazloženja. Smatram da u njoj nisu obrazložene sve ključne činjenice, a one koje su obrazložene, obrazložene su na način, koji ćemo mi, u svakom slučaju, pobijati tijekom žalbe", zaključila je Sloković.