Društvo

JAVNI APEL

Tri sindikata humanitarnog razminiranja protiv dumping cijena

U Hrvatskom centru za razminiranje sutra će biti otvorene prve ponude na natječaj za razminiranje, nakon nedavnog štrajka pirotehničara i potpisanog Kolektivnog ugovora.

Mario Iveković   FOTO:Slavko Midzor/PIXSELL
Piše: Media Servis

Kako bi spriječili eventualno rušenje cijena, tri sindikata danas će odaslati javni apel.

Sindikati žele spriječiti ponavljanje već viđenog scenarija i dosadašnje prakse poslodavaca da do poslova dolaze ponudama sa dumping cijenama. Planske cijene koje je odredio Centar za razminiranje ionaku su već preniske, upozorava Mario Iveković iz Novog sindikata.

"Dakle, mi izlazimo dan ranije da ih upozorimo da ne rade ono što su dosada radili. Da nećemo šutjeti. Ako se netko javi s cijenom, od recimo 3 kn/m2, onda ćemo naravno izaći s imenima i tražit ćemo da se te tvrtke ispita na sve načine kako posluju, jer je to nemoguće. Ukoliko idu s niskim cijenama, u praksi se onda događa pritisak da se dnevno razminira više kvadrata", pojašnjava Iveković.

Također, napominje da će se tek po otvaranju ponuda znati detalji o cijenama i imenima tvrtki.

"Na kraju krajeva, zatražit ćemo i od HCR-a da kontrolira cijeli taj proces, jer je zbog toga i formiran i za to služi", kaže Iveković i dodaje da je nakon 13-dnevnog štrajka i Kolektivnog ugovora, ovo tek drugi korak u rješavanju položaja pirotehničara.