Moda & ljepota

PREPLANULOST

Što trebate znati o sunčanju u toplesu

Sunčanje bez gornjeg dijela kupaćeg kostima poznatom kao toples, započelo je početkom 60-tih godina prošlog stoljeća. Žene su pri tom sve više željele postići zavidnu preplanulost, no u ono vrijeme štetne posljedice od sunca nisu se toliko spominjale kao danas.

Ilustracija   FOTO:meirielychacon.com.br
Piše: Republika.eu / Onaportal.com

Koža na grudima isto je građena kao i na drugim mjestima - od epidermisa, dermisa i potkožnog masnog tkiva. Razliku čine bradavice oko koje se nalazi deset do 20 kanala mliječnih žljezda.

Kao kod svakog sunčanja i prilikom sunčanja u toplesu treba se čuvati svih štetnih posljedica. No, ipak u ovom slučaju ne smijete zaobići i dodatne činjenice. Prije svega, koža koja se nikada ne izlaže suncu je znatno osjetljivija od drugih dijelova tijela, a posebno su osjetljive bradavice.

Ako tijekom ljeta želite ravnomjerno pocrniti i često se sunčate u toplesu, budite oprezne! Koža na grudima je osjetljivija od drugih dijelova tijela zato jer sunčanje u toplesu može dovesti do prebrzog starenja, ali i prouzrokovati druge komplikacije.

Jako je važna hidratacija kože na području grudi. Preporuča se korištenje vrlo masnih preparata. Toples nije strogo zabranjen, no izlaganje grudi na sunce trebate izbjegavati između 12-16h, a kada ih sunčate, obavezno koristite zaštitni faktor 50.

Izvor: onaportal.com