Crna kronika

MAJKE MONSTRUMI

Šok i nevjerica: Mlada majka bezdušno izvršila čedomorstvo i zakopala ga u dvorište iza kuće !

Djevojka je dan poslije otišla k liječniku u Ogulin u Gorskom kotaru jer je obilno krvarila, donosi Večernji list.

Ilustracija   FOTO:Goran Jakus/PIXSELL
Piše: Republika.eu / Večernji list

I dok je hrvatska javnost još uvijek pod dojmom slučaja iz Osijeka, gdje je, još se uvijek pretpostavlja, mlada majka ostavila tek rođenu djevojčicu ispred Doma zdravlja, u Gorskom kotaru dogodila se prije nekoliko dana strahota o kojoj se ne progovara, ali je ipak procurila u javnost.

Naime, 17-godišnjakinja iz jednog mjesta u Gorskom kotaru, kako neslužbeno saznajemo, ugušila je tek rođeno dijete i zakopala ga u dvorište iza obiteljske kuće. Premda je nesretna djevojka vješto skrivala trudnoću, sve što je uslijedilo nakon poroda vodilo je k tome da njezina strašna tajna ipak bude otkrivena.

Odmah nakon porođaja, a pretpostavlja se da je rodila posve sama, počela je obilno krvariti zbog čega su je roditelji, ne znajući što je posrijedi, hitno prebacili u ogulinsku bolnicu, gdje su liječnici vrlo brzo shvatili o čemu je riječ i pretpostavlja se, slučaj prijavili policiji.

Stravičan zločin dogodio se još prošle srijede, a klupko se počelo raspetljavati kada je djevojka dovedena u bolnicu. Liječnici su otkrili kako je uzrok obilnom krvarenju zaostala posteljica. Djevojka je ubrzo uhićena te je protiv nje podignuta kaznena prijava za čedomorstvo.

Policija je krenula u opsežnu potragu za tijelom djeteta, koje je, neslužbeno doznajemo, nađeno u vrtu. Govori se kako je djetetu u usta nagurala papir i potom ga zakopala, ali i to da je djetešce imalo posjekotine po trbuhu. Navodno nitko od susjeda nije primijetio da je djevojka bila trudna, ali je još zanimljivije što je i ukućanima promaklo da se nešto s mladom djevojkom događa.

Naime, prema pričanju mještana, riječ je o mirnoj obitelji sa pet kćeri, koje su, priznaju neki, pod strogom roditeljskom paskom, vrlo strogo odgajane. Moguće je upravo strah od roditeljske reakcije nagnao ovu mladu djevojku da se odluči ubiti vlastito dijete. Mjesecima je živjela skrivajući trudnički trbuh, a potom se odlučila na strašan čin koji će je obilježiti do kraja života. Valja se zapitati, je li se ipak nekome mogla povjeriti i zatražiti pomoć koja joj je, očigledno, bila toliko potrebna, javlja Večernji list.