Gospodarstvo

UČINCI FISKALIZACIJE

U svibnju ugostitelji prikazali isporuke veće za 59% nego lani

"Fiskalizacija u prometu gotovinom i dalje daje dobre rezultate", priopćili su iz Porezne uprave. Usporedbom PDV obrazaca iz mjeseca svibnja 2012. i istog mjeseca 2013. godine, fizičke osobe, uglavnom ugostitelji, prikazali su isporuke uvećane za čak 59,17%, dok su male pravne osobe prikazale promet veći za 35,81%. Ukupne isporuke kod svih djelatnosti obuhvaćenih s tri faze fiskalizacije, povećane su za 18,32%...

Fiskalni račun   FOTO:Sanjin Strukic/PIXSELL
Piše: Media Servis

Porezna uprava će i dalje provoditi nadzor primjene odredbi Zakona o fiskalizaciji u prometu gotovinom, još većim intenzitetom, posebice na Jadranu. Ministarstvo financija i Porezna uprava će nastaviti i s uvođenjem reda u prometu gotovinom i suzbijanjem sive ekonomije u Republici Hrvatskoj unatoč ozbiljnim prijetnjama državnim službenicima i njihovim obiteljima te svim ostalim neugodnostima koje svakodnevno trpe od strane obveznika, koji za razliku od većine, ne poštuju Zakon.

Porezna uprava posebno se zahvaljuje građanima na potpori koju nam pružaju od prvog dana fiskalizacije, a koja je prema nekim istraživanjima trenutno veća od 80%, te ih poziva da i dalje aktivno sudjeluju u uvođenju reda u prometu gotovinom", stoji u priopćenju iz Porezne uprave u kojem pozivaju građane da i dalje račune provjeravaju putem internetske stranicehttp://www.provjeri-racun.hr/provjeraracuna, sve nepravilnosti dojave pozivom u Kontakt centar Porezne uprave na besplatni broj 0800 1001 ili dolaskom u lokalnu ispostavu Porezne uprave.