Društvo

ELEKTRONSKA RADNA KNJIŽICA

Staru radnu knjižicu radnici su dužni čuvati

Ulaskom u EU, 1. srpnja 2013. prestale su vrijediti odredbe Zakona o radu koje se odnose na pravila o radnoj knjižici te je utvrđena procedura prema kojoj je poslodavac dužan najkasnije u roku od tri mjeseca od dana pristupanja Europskoj uniji vratiti radniku radnu knjižicu.

Staru radnu knjižicu radnici su dužni čuvati   FOTO:Sanjin Strukic/PIXSELL
Piše: Republika.eu

Kada dobiju natrag svoje radne knjižice, radnici su ih dužni čuvati te ih mogu upotrijebiti radi dokazivanja u postupcima utvrđivanja prava iz mirovinskog i zdravstvenog osiguranja te prava u slučaju nezaposlenosti. 

'Papirnate' radne knjižice, 'zaključene' će biti s 30. lipnjem, te će se evidencija nastaviti u elektronskom obliku. Jedna novost skratiti će muke i poslodavcima i radnicima: umjesto dosadašnjih 8 dana za prijavu-odjavu radnika (beskonačno čekanje u redovima) poslodavci će to morati obaviti putem interneta u roku od 24 sata.

Dosadašnje vođenje radne knjižice zamjenjuje se elektroničkim zapisom utvrđenim Pravilnikom o elektroničkom zapisu podataka iz područja radnih odnosa s primjenom od 1. srpnja.

Što zapravo znači elektronska radna knjižica i gdje je pohranjena? Središnju evidenciju svih podataka voditi će Hrvatski zavod za zapošljavanje te Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje u elektronskom obliku, a na zahtjev korisnika, izdavati će putem interneta elektronički zapis kojega možete dobiti nakon što se prethodno registrirate, i to isključivo osobno ili poštom u svim uredima HZZ-a ili HZMO-a.

Podatke iz elektroničkog zapisa poslodavci kod zapošljavanja radnika mogu provjeriti putem interneta kao što i radnici mogu svoj radno pravni status provjeriti putem interneta preko svoje korisničke stranice. O sustavu elektronske radne knjižice može se više pročitati  u odgovorima na najčešća pitanja na stranici HZMO-a.