Gospodarstvo

VLADO, PROBUDI SE!

Radnici INA-e na ulicama peru vjetrobranska stakla i dijele žvakaće gume

Radnici INA-e izašli su na ulice pet hrvatskih gradova i akcijom u kojoj peru vjetrobranska stakla i dijele žvakaće gume upozoravaju - INA se pretvara u MOL-ovu podržnicu, Vlado probudi se!

Prosvjedna akcija u Osijeku   FOTO:Daniel Kasap/PIXSELL
Piše: Media Servis

[12:52]
Ispred INA-ine zagrade u Novom Zagrebu sindikalni aktivisti su zasukali rukave kako bi upozorili: "da će se naši prodavači na benzinskim postajama pretvoriti u perače prozora".

Građani uglavnom podržavaju akciju održanu u Zagrebu, Sisku, Osijeku, Rijeci i Splitu. 

"Građani trebaju znati da se INA svaki dan sve više razvodnjava, uništava, reže, smanjuje, otpadaju određeni segmenti, da je naša Rafinerija Sisak postala skladište", rekao nam je Đuro Butorac, profesionalni sindikalni povjerenik. Njegov kolega Jelen Fantolović apelira na Vladu koja ima 45 posto dionica:

"Da upozorimo da ima vlasništvo i odgovornost od 45 posto dionica, a vidimo da se INA sve više zatvara, razvodnjava, da naše rafinerije koje su trebale biti obnovljene postaju skladišta, da se tu ne prodaje naša roba koju smo napravili, preradili. Sve više prodajemo žvakaće gume, nebitnu robu, a ne prodajemo vlastitu robu".

INA se pretvara u MOL-ovu podržnicu, što je nedopustivo. Vlado probudi se!, poručuju u sindikatu INAŠ, jednako nezadovoljni kao i Vlada MOL-ovim neulaganjima u nekad našu nacionalnu naftnu komapaniju. Na potezu su Banski dvori.


[09:24]
Sindikat INAŠ akcijom će u nekoliko hrvatskih gradova upozoriti da se INA pretavara u MOL-ovu podružnicu.

Sindikalna akcija održat će se u pet hrvatskih gradova: Zagrebu, Sisku, Osijeku, Rijeci i Splitu. Cilj je upozoriti na pretvaranje INA-e u MOL-ovu podružnicu, kažu u sindikatu INAŠ. Zaposlenici INA-e će građanima Zagreba besplatno očistiti vjetrobranska stakla i pokloniti žvakaće gume, a javnosti će se obratiti sindikalni predstavnici.Sindikat je za četvrtak na Markovom trgu najavio novi prosvjed za spas nacionalne naftne kompanije. Vladu su pozvali na pokretanje pregovora o dioničarskom ugovoru s mađarskim MOL-om. 

'Mi dakle šaljemo poruku Vladi, koja je 45-postotni vlasnik INE, da pokrene sve mehanizme kako bi spriječila daljnje urušavanje INE.', istaknula je predsjednica INAŠ-a Maja Rilović.