Moda & ljepota

PRILAGODITE ŠMINKU LJETNIM TEMPERATURAMA

Tko kaže da se i na +35 ne može imati savršeni make-up?

Tijekom ljetnih mjeseci vaš make-up trebali bi ste prilagoditi temperaturama koje nisu nikako podobne za puno šminke na vašem licu. Donosimo vam nekoliko savjeta koje proizvode korisiti u ljetnim mjesecima, a da pri tome vaš make-up izgleda odlično.

Postignite savršeni ljetni make-up   FOTO:sutra.ba
Piše: Republika.eu / Dnevnik.hr

Podloga

Izbjegavajte teške i masne kreme. One će na visokim temperaturama dodatno izlučivati masnoću iz vaše kože, a zbog toga će vaš make-up postati zamrljan na vašem licu. Odlučite se za lagane, hidratantne kreme ili emulzije koje kada nanesete nećete osjetiti kao teret.

Tekući puder

Koristite ga u najmanjim količinama. Ten vam je tijekom ljetnih mjeseci puno izjednačeniji i zdravijeg izgleda, a masne sa uljanom podlogom izbjegavajte. Preporučamo popularne lagane BB kreme koje bi u ovom slučaju zamjenili puder.

Puder u kamenu

Ako koristite kameni puder zamijenite ga s onim u prahu. On će matirati lice i fiksirati tekući puder. Poigrajte se i s bronzerom i rumenilom. Na kist na nesite sjajni brozner koji će na preplanulom licu dati poseban sjaj za večernji izlazak. S njim ćete dobiti besprijekornu definiciju lica.

Vodootporna maskara

Ona je najbolji prijatelj make-upa u ljetnim mjesecima. Lagana je, ne skida se, a ima isti učinak kao i obična. Koristite ju svakodnevno, nećete pogriješiti.

Fiksator

Sprej koji možete kupiti u svakoj parfumeriji. Koristi se kao završnica vašeg make-upa. Kada ste nanjeli potrebnu šminku na lice, udaljite sprej i lagano ga poprskajte po vašem licu. On će fiksirati vaš make-up, a vi se nećete morati brinuti jel vam se bronzer skinu ili maskara razmuljala.

Dodatni savjeti

Kupite se vodootporan tuš. Ima isti učinak kao i vodootporna maskara. Umjesto fiksatora možete upotrijebiti termalnu vodu, dovoljno vam je 2-3 sec špricanja. Ako ste tijekom cijelog dana nanosili zaštitnu kremu kako ne biste izgorili, dobro se umijte jer će vam se zbog njih make-up brže skinuti.