Politika

IZMJENA DIONIČARSKOG UGOVORA

Pregovori s MOL-om bit će teški

Vlada planira krenuti u pregovore s MOL-om oko izmjena dioničarskog ugovora.

Slavko Linić   FOTO:Žarko Bašić/PIXSELL
Piše: Media Servis

Ministar financija Slavko Linić rekao je da je Vladi to u interesu - izmjena ugovora, vraćanje na početak, odnosno ulaganje u naftna i plinska polja te dvije rafinerije.

"Najteži dio pregovora će uvijek biti plinski biznis koji je nanio enormnu štetu i u biti još uvijek ne znamo što će biti s tim. Što je, na neki način, vezano i za presudu Sanaderu. Prema tome, očekujem da će razgovori biti vrlo teški ali pregovori moraju dati odgovore na ta pitanja", rekao je Linić.

Linić nije želio reći je li Vlada već imenovala pregovarački tim već je rekao da je prava adresa za to ministar gospodarstva i potpredsjednik Vlade, a ne ministar financija. "Ja nisam uključen u taj dio posla", rekao je Linić koji nije želio spekulirati ni kako bi se mogla riješiti "predaja upravljačkih prava".

Na pitanje o mogućem raspisivanju europskog uhidbenog naloga za Zsolta Hernadija, ministar financija rekao je da to nije njegov posao.

"To me najmanje zanima, to je posao državnog odvjetnika, pravosuđa. Zaista posao ministra ne bi trebalo biti kako procesuriati one koji su eventualno interesantni za hrvatsko pravosuđe. Zaista o tome nemam što reći".