Politika

BRZINSKA SJEDNICA VLADE

Milanović nakratko napustio sjednicu zbog nezgode u stanu

U sat vremena Vlada je odradila 103. sjednicu na kojoj je uskladila nekoliko EU zakona te prihvatila različita izvješća.

Branko Grčić i Zoran Milanović   FOTO:Patrik Maček/PIXSELL
Piše: Media Servis

Inače, prvi put u mandatu ove Vlade premijer je napustio sjednicu na 20-ak minuta i palicu prepustio potpredsjedniku Branku Grčiću. Imao je, kako je objasnio nezgodu u stanu.

S EU zakonodavstvom usklađeni su Zakon o udrugama i zračnom prometu, a donesen je zakon o provedbi EU direktive o zaštiti životinja kojom usvajamo EU standarde.

"Koji propisuju zabranu uporabe stupice na području država članica Europske unije te zabranu unošenja krzna određenih divljih životinja na području Europske unije", rekao je ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina.

Sukladno planu restrukturiranja nacionalnog avioprijevoznika, resorni ministar Siniša Hajdaš Dončić objasnio je odluku o dokapitalizaciji.

"Dokapitalizacija u drugoj tranši, to jest, pretvaranje potraživanja su osnova plaćenog jamstva, u ovoj tranši plaćanje anuiteta po jamstvu iznosi 79 milijuna 872 tisuće kuna, odobreno od strane ATZN-a. Sve u cilju opstanka hrvatskog zračnog prijevoznika", rekao je Hajdaš Dončić.

Inače, u jednom trenutku premijer Zoran Milanović samo je napustio sjednicu, a preuzeo je Branko Grčić. Kako se snašao?

"Hvala gospodine zamjeniče ministra, ima li rasprave. Ako nema, tko je za? Hvala lijepa. Točka 17 je prijedlog odluke o plaći ravnatelja i zamjenika ravnatelja. Molim?", upitao je Grčić.
"Točka 16 je na redu".
"Ajoj, pardon".

Premijer se brzo vratio i objasnio zašto ga nije bilo.

"Dužan sam vas obavijestiti zašto sam otišao sa sjednice Vlade jer već vidim dobronamjerne komentare. Imao sam jednu nezgodu u stanu. To su situacije u kojima se morate maknuti i javiti najbližima. Izgleda da je sve u redu, a zato su ovdje potpredsjednici Vlade. Dakle, nisam nestao, nego sam prvi puta u godinu i pol dana otišao i vratio se za 15 minuta. Tek toliko da se zna", istaknuo je Milanović.