Moda & ljepota

JEDNOSTAVNO I UČINKOVITO

Pobijedite podočnjake

Te crne mrlje ispod naših očiju veliki su problem kako ženama tako i muškarcima. Istraživanja su pokazala kako podočnjaci nastaju zbog slabljenja organizma, raznih alergija, a ponajviše su oni genetski nasljednici. Mi vam donosimo 5 namirnica od kojih ćete većinu zasigurno pronaći svakodnevno u vašoj kuhinji, a s njima pobijediti podočnjake.

Ružine latice   FOTO:Facebook.com
Piše: Republika.eu / Zadovoljna.hr

Krastavac

Svježe krastavce stavite na par sati u hladnjak. Nakon što su dovoljno hladni, izrežite ih na kolutove te prekrijte svoje oči i područje oko očiju s njima. Ostavite da djeluju 15 minuta do pola sata, a kroz to vrijeme, možete kolutove mijenjati kako bi uvijek hladni i svježi bili na vašim očima.

Zeleni čaj

Skuhajte zeleni čaj i ostavite ga da se ohladi. Vrećice zelenog čaja nemojte bacati. Stavite ih na podočnjake i neka posluže kao hladni oblog.

Kamilica i ružine latice

U kipuću vodu ubacite 2 prstohvata ružinih latica i prstohvat kamilice. Skuhajte čaj, te ga procjedite. Njime namočite blazinice te ih stavite na oči da djeluju 15 minuta.

Peršin

Listove peršina (oko 20 grama) prekrijte kipućom vodom. Ostavite da odstoji oko 15 minuta da se ohladi. Namočite blazinice ovom tekućinom i koristite ih kao oblog za vaše podočnjake.

Hladne žlice

Dvije jušnu žlice stavite u zamrzivač da se potpuno ohlade. Ujutro žlice naslonite donjim djelom na oči i ostavite ih tako nekoliko minuta. Žlice će poslužiti kao oblog.

Izvor: zadovoljna.hr