Politika

PUSIĆ O UHIDBENOM NALOGU

'Probleme riješiti bez izmjene ustava'

Predsjednica HNS-a Vesna Pusić sa stranačkog je okupljanja poslala poruku kako očekuje rješenje problema s uhidbenim nalogom u razgovorima s Europskom komisijom.

Godišnji susret članova HNS-a   FOTO:Matija Topolovec/PIXSELL
Piše: Media Servis

Predsjedništvo i Središnji odbor HNS-a sastalo se u Tuheljskim toplicama gdje se ujedno održava i godišnji susret članova Hrvatske narodne stranke - liberalnih demokrata.

Predsjednica HNS-a Vesna Pusić rekla je da je cilj njezine stranke da vladajuća koalicija realizira projekte, da Vlada pokaže pomak i da se ne gura ništa pod tepih. U komentaru spornog zakona i slučaja Josipa Perkovića Pusić je ponovila kako se neće dogoditi ništa strašno i da će se problem riješiti u suradnji s Europskom komisijom.

"HNS smatra da problem Europskog uhidbenog naloga nije potrebno rješavati promjenom ustava. Smatramo da je moguće riješiti modificiranjem i usklađivanjem zakona. Načelno govoreći naš poznati stav je - Ustav treba mijenjati malo i rijetko", poručila je Pusić.

Govoreći o rebalansu proračuna ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak je rekao da to nije razlog gubitka optimizma. 

"Trebamo smanjiti pad potrošnje i već imamo neke pozitivne pokazatelje i to nam daje razloge za optimizam", rekao je Vrdoljak.