Politika

JEDNAKA PRAVILA ZA SVE?

Taxi Cammeu otpisano 7,5 milijuna duga

NLije svim subjektima omogućena predstečajna nagodba no Taxi Cammeo je predstečajnom nagodbom došao do otpisa 7,5 milijuna kuna iako je kupovao desetke novih limuzina.

Ilustracija   FOTO:Sanjin Strukic/PIXSELL
Piše: Republika.eu / Index.hr

Prema dostupnoj dokumentaciji, Taxi Cammeo dugovao je Poreznoj upravi 14,4 milijuna kuna, dug prema Croatia Osiguranju iznosio je malo više od milijun kuna, a ta se državna tvrtka odrekla 300 tisuća kuna ili 30 posto. Državni inspektorat tražio je 25.000 kuna, Hrvatska televizija 48 tisuća kuna, Hrvatska agencija za poštu i telekomunkacije 13,2 tisuća kuna. Svi oni odrekli su se 30 posto svojih dugovanja, kao i Grad Osijek i Grad Rijeka te Hrvatska eleketroprivreda. Ukupno su tako državna tijela i tvrtke oprostili 7.570.500 kuna od čega najviše Porezna uprave koja se odrekla 7.239.395 kuna.

"Konkretno u ovom slučaju radi se o broju od 472 zaposlena kod poreznog dužnika. Takvim modelom predstečajne nagodbe omogućuje se nastavak djelatnosti što je u ovom trenutku najvažnije zbog jačanja konkurentnosti i popravljanja poduzetničke klime, a još je važnije u vremenu rastuće nezaposlenosti zadržavanje postojećih radnih mjesta", izjavili su iz Ministarstva financija.

O svemu navedenom od strane Index-a upitan je i Kosta Minovski, vlasnik Taxi Cammea koji je povodom napisa o nabavi novih vozila izjavio: ''Da, obavili smo zamjenu cijelog voznog parka, ali bez dodatnih ulaganja. Riječ je o pothvatu od 175 automobila koji su nabavljeni preko operativnog leasinga bez učešća u suradnji s našim partnerima''.

IZVOR: Index.hr