Lokalni izbori

VLADIMIR ŠIŠLJAGIĆ

HDSSB daje potporu Laburistima i Antunu Kapraljeviću

Jučer je u Osijeku HDZ predložio svog kandidata za predsjednika Skupštine OBŽ i to svog kanditata za župana na posljednjim lokalnim izborima Gorana Ivanovića.

Vladimir Šišljagić   FOTO:Davor Javorović/PIXSELL
Piše: Republika.eu

Kako su istaknuli HDZ-e će učiniti sve kako ne bi došlo do novih izbora za Skupštinu Osječko-baranjske županije. Mnogi mediji stoga su u svojim izvješćima postavili pitanje radi li se o velikom pomirenju HDZ-a i HDSSB-a.

"Bili smo na pregovorima, ali u ovoj fazi bilo bi nekorektno davati neke izjave", potvrdio je to pred novinarima predsjednik osječko-baranjskoj HDZ-a Davorin Bubalović te dodao kako je s cijelom situacijom već upoznat i stranački vrh.

Odogovor smo zatražili od župana Osječko-baranjske županije Vladimira Šišljagića. 

"HDSSB se u Skupštini Osječko-baranjske županije jasno izjasnio da daje potporu Laburistima, odnosno Antunu Kapraljeviću kao kandidatu za predsjednika Skupštine.  Nikakvog dogovora nema sa HDZ-om niti ćemo mi podržati gospodina Ivanovića kao kandidata za predsjednika Skupštine Osječko-baranjske županije."

Koji će od kandidata dobiti i većinu glasova skupštine znat će se 15. srpnja kada je zakazana treća konstituirajuća sjednica Osječko-baranjske županije.