Lokalni izbori

NOVA VLAST U BELIŠĆU

Dinko Burić preuzeo upravljanje gradom

Grad Belišće od danas i službeno ima novu gradsku vlast. Novi gradonačelnik Dinko Burić svečano je preuzeo upravljanje gradom od Zvonka Borića čime je ujedno stavljena posljednja točka na lokalne izbore ne samo u Belišću već i u cijeloj Hrvatskoj.

Gradonačelnik Belišća Dinko Burić   FOTO:Davor Javorović/PIXSELL
Piše: Republika.eu / STV

Stavljanjem potpisa na dokument o primopredaji izvršne vlasti u Gradu Belišću Zvonko Borić i službeno je postao bivši, a Dinko Burić sadašnji gradonačelnik, dok su Ljerka Vučković i Domagoj Varžić stupili na dužnost njegovih zamjenika. Burić je preuzeo grad bez većih dugovanja, s plusom na računu, kao i nekoliko već započetih kapitalnih projekata.

"Mi smo vrlo odgovorno radili 12 godina, zaista smo se trudili i skupljali novac iz svih mogućih izvora. Uvijek smo išli prema Europi, prema županiji i prema državi, tako da je današnja situacija u gradu što se tiče financija zaista odlična. Na samom računu ima gotovo tri i pol milijuna kuna, imamo projekata za milijuna Eura dogovorenih s Europom", rekao je bivši gradonačelnik Belišća Zvonko Borić.

Novi gradonačelnik zahvalio je bivšoj gradskoj upravi na trudu te naglasio kako je sada na novoj upravi da sve ono što su kritizirali u njihovom radu naprave bolje.

"Pred nama je puno posla. Imamo puno želja, vizija i svi zajedno, zajedno s predstavnicima u Gradskom vijeću vjerujem da možemo napraviti od našeg Belišća ono što naši sugrađani i očekuju. Njima sam i u ime Ljerke i u ime Domagoja već poručio, a poručit ću i s ovog mjesta; hvala na povjerenju, ali na nama je sada da to povjerenje i opravdamo", kaže gradonačelnik Belišča Dinko Burić.

Novi gradonačelnik poručio je i kako zaposleni u gradskoj upravi Belišća mogu mirno nastaviti raditi svoj posao, no kako će se u budućnosti sigurno ubrzati radni tempo. Naglasio je i kako će vrata gradske uprave uvijek biti otvorena bivšim gradonačelnicima, te kako će njihovi savjeti uvijek biti dobrodošli, a pogotovo kada se radi o projektima koje su oni pokrenuli.